Γιατροί σε επίσχεση εργασίας

Γιατροί σε επίσχεση εργασίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί τριών νοσοκομείων της χώρας -των Χανίων, της Λέρου και της Ικαρίας- διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων, μάλιστα, δικαιώθηκαν από το δικαστήριο όπου προσέφυγε η Διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας και σήμερα δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εάν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα Μαΐου-Ιουνίου-Ιουλίου 2005. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν ότι οι συνθήκες εφημερίας είναι άθλιες, καθώς ξεκουράζονται σε «συνθήκες σταβλισμού», ενώ εργάζονται έως και 100 ώρες εβδομαδιαίως, γεγονός που «αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα ιατρικού λάθους».

Εν τω μεταξύ, μόνο τις αμειβόμενες εφημερίες θα εκτελούν από σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου Ικαρίας, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές από τον περασμένο Μάιο. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, έως τώρα κάλυπταν αδιαμαρτύρητα τις εφημερίες του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του νησιού και την αγωνία των κατοίκων. «Θεωρούμε συνεπώς την καταβολή του μέγιστου επιτρεπόμενου εκ του νόμου ποσού για τις εφημερίες μας ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής της προσπάθειας», καταλήγουν. Επιφυλάσσονται μάλιστα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Την ίδια ώρα και με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και την πρόσθετη επιχορήγηση στα κονδύλια εφημεριών, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και οι γιατροί στο νοσοκομείο Λέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή