Στο ΣτΕ για το «Μακεδονία»

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιαφανείς διαδικασίες αλλά και τεράστια επιβάρυνση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής επικαλούνται κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Θερμαϊκού, οι οποίοι αντιδρούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Με την προσφυγή ζητούν να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά με την οποία εγκρίθηκε ο διαγωνισμός και κατακυρώθηκε η κατασκευή του έργου στην μειοδότρια εταιρεία ΑΘΗΝΑ ATE με έκπτωση 48,1% και συνολική προσφορά 136,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την αναστολή του έργου επικαλούμενοι περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και την ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά από την ανάδοχο.

Το έργο αφορά την επέκταση του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου προς τη θάλασσα με επιχωμάτωση μιας μεγάλης έκτασης εμβαδού 456.662 τετραγωνικών μέτρων. H επιχωμάτωση θα γίνει με αδρανή υλικά συνολικού όγκου 7.000.000 κυβικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή