ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ

Αποθέωση ανοησίας και γραφειοκρατίας

Τον αποτροπιασμό της για την αυτόφωρη διαδικασία που κίνησε η Αστυνομία Τρικάλων εναντίον του 35χρονου παραπληγικού επειδή κατασκεύασε τσιμεντένια ράμπα για να έχει πρόσβαση στο σπίτι του, εξέφρασε με ανακοίνωσή της χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ). H ΕΣΑΕΑ χαρακτηρίζει το γεγονός δείγμα ελλείμματος κοινωνικού και πολιτικού πολιτισμού. «Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος εξασφάλισε την πρόσβασή του κινούμενος αυτοβούλως, προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας να οδηγείται στα κρατητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΟΛΜΕ

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ.

Συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Εκτός από τη θέση του προέδρου -έχει εκλεγεί από τον Ιούλιο ο Δημήτρης Γεώργας-, εξελέγησαν στη θέση του αντιπροέδρου ο Θωμάς Ακρίτας, του γενικού γραμματέα ο Γρηγόρης Καλομοίρης, του ειδικού γραμματέα ο Δημήτρης Γκίνης, του οργανωτικού γραμματέα ο Ανδρέας Καλδής, του ταμία ο Δημήτρης Πεππές και του εφόρου διεθνών σχέσεων και βιβλιοθήκης ο Θέμης Κοτσιφάκης. Τις θέσεις μελών κατέλαβαν οι Κώστας Μπόικος, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Σμπόνιας και Θανάσης Τσιριγώτης.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Αποφασίζει ο Α.Π.

Οι μεταθέσεις των δικαστικών λειτουργών θα είναι το θέμα της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, η οποία θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, εννέα μέρες πριν από την έναρξη του δικαστικού έτους. Στόχος είναι μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει το δικαστικό έτος να έχουν συμπληρωθεί τα κενά που υπάρχουν σε κάποια δικαστήρια διαφόρων βαθμών της χώρας. Ταυτόχρονα, προσδιορίζονται δικάσιμοι για τη διεξαγωγή δικών στα τμήματα του Αρείου Πάγου, ενώ σημειώνεται ότι ορίστηκε ήδη ο πίνακας των υποθέσεων που θα συζητηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του A΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Στάσεις εργασίας σήμερα

Χωρίς μπλε λεωφορεία θα μείνει σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας δύο στάσεις εργασίας. Ετσι, σήμερα ακινητοποιούνται τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Νέα στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου που φαίνεται ότι αναμένει νέες ανατροπές στην οργάνωση και λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Πάντως, οι σημερινές στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται με αίτημα την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το τρέχον έτος, την οποία η διοίκηση της ΕΘΕΛ χαρακτηρίζει μη δεσμευτικό μνημόνιο.

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η Φλόγα στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η 3η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο με προορισμό τις Σέρρες. Χθες, η «Φλόγα της Αγάπης» έφθασε στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει για δέκα ημέρες. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αιμοδοσία, το EKAB αποφάσισε να επικολλήσει το μήνυμα «Δώσε αίμα – Σώσε ζωή» σε όλα τα ασθενοφόρα του.

«ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ» ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ

Φιλοξενία σε 135 σπουδάστριες

Στο «Αμαλίειον» οικοτροφείο στο Μαρούσι μπορεί να υποβάλει αίτηση οποιαδήποτε σπουδάστρια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και αναζητεί στέγη στην Αθήνα. Στο ίδρυμα λειτουργεί σπουδαστικό τμήμα που μπορεί να φιλοξενήσει δωρεάν 135 σπουδάστριες. Κατά προτίμηση θα γίνουν δεκτές σπουδάστριες που έχουν χάσει τους γονείς τους ή είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών. H φιλοξενία περιλαμβάνει εκτός από στέγη, πρωινό γεύμα -δείπνο, ξένες γλώσσες, χρήση H/Y- Internet και δυνατότητα μεταπτυχιακών υποτροφιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή