Ελληνες, οι ειδικοί περί ασφαλείας

Ελληνες, οι ειδικοί περί ασφαλείας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστικό τού να επιτύχει κανείς μια ασφαλή διοργάνωση, χωρίς τα μέτρα ασφαλείας να είναι ενοχλητικά και οι επισκέπτες, οι επίσημοι αλλά και οι αθλητές, να τη βιώσουν σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν χθες μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη και του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Βαυαρίας κ. Γκίντερ Μπεκστάιν.

Οπως δήλωσε ο κ. Μπεκστάιν, η Ελλάδα το επέτυχε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τον πλέον επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Προφανώς, αντίστοιχα αποτελέσματα επιδιώκει η Γερμανία για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2006.

O κ. Μπεκστάιν θεωρείται ο επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας στην περίπτωση που ο συνδυασμός της κ. Μέρκελ επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές. Αλλά και ως υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας θα έχει να μεριμνήσει για την ασφάλεια του εναρκτήριου αγώνα της διοργάνωσης αλλά και του Κέντρου Τύπου του Μουντιάλ, που θα λειτουργήσει σε αυτό το κρατίδιο.

Η χθεσινή επίσκεψη θα μπορούσε να ονομασθεί η «επίσημη πρώτη» του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (KEMEA), το οποίο μόλις απέκτησε και νομική υπόσταση, του φορέα που συστάθηκε για την εξαγωγή τεχνογνωσίας ασφάλειας προς ενδιαφερόμενες χώρες. Οπως δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάσθηκε το μοντέλο που δόμησε η χώρα μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο τρόπος λειτουργίας του. O πρόεδρος του KEMEA, αντιστράτηγος Βασίλης Κωνσταντινίδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος απάντησαν σε επιμέρους θέματα που ετέθησαν από γερμανικής πλευράς.

Ο κ. Μπεκστάιν τόνισε ότι το ζήτημα της ασφάλειας αναδεικνύεται σε βασική παράμετρο της διοργάνωσης του Μουντιάλ, και θα πρέπει να προβλεφθεί οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, όχι μόνο για τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και διότι το κοινό των ποδοσφαιρικών αγώνων είναι ιδιαίτερο. Αναφορά έκανε επίσης στα θέματα προστασίας των επισήμων και στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού εκπροσώπων MME, που θα καλύψουν τη διοργάνωση. Εκτίμησε τέλος ότι το κόστος της ασφάλειας θα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή