Εφεση για αθωώσεις στη 2η δίκη ΕΛΑ

Εφεση για αθωώσεις στη 2η δίκη ΕΛΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο όπως όλα δείχνουν θα καθίσουν και πάλι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε σωρεία βομβιστικών ενεργειών του ΕΛΑ οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη και Κώστας Αγαπίου. Μπορεί προ μηνών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά 64 συνεδριάσεις να τους έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας Μιλτιάδης Ανδριωτέλης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου υποστηρίζοντας τη μειοψηφία των δικαστών και σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο έπρεπε να καταλήξει σε καταδικαστική κρίση, καθώς η ενοχή των κατηγορουμένων προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις των Σοφίας Κυριακίδου, Αγλ. Τόγκα, M. Σιώζου, Π. Πομώνη, Ιω. Βεντούρη και Ιω. Γιαννακούρου». Επιπλέον ο κ. Ανδριωτέλης είναι της άποψης ότι «η ενοχή των κατηγορουμένων προκύπτει και από αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι τους αλλά και από τις απολογίες τους»  

Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν και πάλι στο εδώλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους Μιχάλη Κασσίμη και Γιάννη Σερίφη ήταν ορθή, σύμφωνη άλλωστε με τα όσα είχε προτείνει και ο ίδιος κατά την αγόρευσή του προ μηνών ενώπιον του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι για τους Τσιγαρίδα, Κανά, Αθανασάκη και Αγαπίου ο εισαγγελέας Εφετών Μιλτ. Ανδριωτέλης, όπως επίσης και ο συνάδελφός του Κων. Νίκας, είχαν ζητήσει την καταδίκη τους για απλή συνέργεια με την έννοια της ψυχικής συνδρομής σε «έκρηξη κατ’ εξακολούθησιν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή