H συμμορία των τεσσάρων «μπέμπηδων»

H συμμορία των τεσσάρων «μπέμπηδων»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ένα μήνα σπείρα από τέσσερις ανηλίκους -παιδιά 15 και 16 χρόνων- δρούσε στην περιοχή της Νίκαιας, ληστεύοντας σπίτια, αλλά η αυλαία της παράνομης δράσης τους έπεσε την Τρίτη το απόγευμα όταν συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας, στη Νίκαια.

Η τελευταία παράνομη πράξη τους έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης όταν κακοποίησαν έναν ηλικιωμένο τον οποίο, κατά την αστυνομία, χτύπησαν με χέρια και με πόδια και στη συνέχεια πήραν τα κλειδιά του σπιτιού αποσπώντας μέσα από αυτό το ποσόν των 8.300 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος φέρεται να γνώριζε τους δύο από τους τέσσερις ανηλίκους και ύστερα από διαφωνία τους αυτοί τον κακοποίησαν και στη συνέχεια τον λήστεψαν. Οι τέσσερις ανήλικοι αποκάλυψαν στην αστυνομία ότι είχαν συστήσει συμμορία και τον τελευταίο μήνα είχαν ληστέψει τέσσερα σπίτια στην περιοχή της Νίκαιας.

Με εντολή της αστυνομίας αναζητούνται οι γονείς τους οι οποίοι κατηγορούνται για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου» βάσει εγκυκλίου που έχει αποσταλεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις που παρανομούν ανήλικοι θα πρέπει να διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

Οι τέσσερις ανήλικοι αργά χθες επρόκειτο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή