Δυσμενές κλίμα για Ολυμπιακή

Δυσμενές κλίμα για Ολυμπιακή

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρες προβλημάτων μοιάζει να είναι το μέλλον της Ολυμπιακής. Τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά δυσμενή, καθώς το Κολλέγιο των Επιτρόπων αναμένεται την Τρίτη να υιοθετήσει το σκεπτικό καταδίκης της Ελλάδας, για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων προς την O.A. από το 1998 έως σήμερα. Μεταξύ άλλων, υπολογίζεται ότι Ολυμπιακή Αεροπορία και Αερογραμμές πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο άνω των 300 εκατομ. ευρώ.

Το δυσμενές κλίμα εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα σχέδια πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θέτουν ως όρο την απαλλαγή τους από την επιστροφή των ενισχύσεων στο Δημόσιο. Από τα συρτάρια, τώρα, ανασύρονται εναλλακτικά σενάρια. Μεταξύ αυτών είναι και η εφαρμογή της «συνταγής AEK», δηλαδή η υπαγωγή των O.A. στα άρθρα 44 και 45 του νόμου 1892/1990 για τη ρύθμιση χρεών προβληματικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή