Στέγη για σεισμόπληκτους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τρία χρόνια καθυστερήσεων, εγκρίθηκε τελικά από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή νέων διαμερισμάτων για τους σεισμόπληκτους Αγίου Διονυσίου Δραπετσώνας». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στην εταιρεία ΕΝΤΕΧΝΟΣ A. E. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανέγερση 150 διαμερισμάτων στo πλαίσιo Πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμου Δραπετσώνας, με στόχο την οριστική στεγαστική αποκατάσταση ισάριθμων οικογενειών του οικισμού «Καππαδοκία» στην περιοχή Αγίου Διονυσίου του Δήμου Δραπετσώνας. H ανέγερση θα γίνει επί τεσσάρων οικοπέδων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Δραπετσώνας, τα οποία παραχωρήθηκαν κατά χρήση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την εκτέλεση του έργου.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Γ. Σουφλιά εγκρίνεται η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Αμπελοκήπων στον νομό Θεσσαλονίκης. H τροποποίηση περιλαμβάνει την επέκταση των ορίων του ΓΠΣ νότια των πολεοδομικών ενοτήτων 7 (Ζωοδόχου Πηγής) και 8 (Βαζιούλη) κατά μήκος των ορίων της ιδιοκτησίας του ΟΣΕ ως ζώνη τουρισμού. Επιπλέον, τροποποιείται η μέση πυκνότητα ανά πολεοδομική ενότητα. O μέσος συντελεστής δόμησης είναι 2,4 στις 9 από τις 11 πολεοδομικές ενότητες (Ανω και Κάτω Καΐστρι, Ακριτών, Μεταγωγών, Δημαρχείου, Σκεπάρνη, Ζωοδόχου Πηγής, Βαζιούλη, Φιλίππου και Πλατείας Δημοκρατίας). Μέσος συντελεστής 1,66 ορίζεται για την Π. E. των Εργατικών Πολυκατοικιών και 0,5 για τη ζώνη Τουρισμού-Αναψυχής (ζώνη επέκτασης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή