Συνεχείς καταθέσεις για την «Helios»

Συνεχείς καταθέσεις για την «Helios»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου καταθέσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα λαμβάνει η Ελληνική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, στην Κύπρο.

Χθες το πρωί κατέθεσε για δεύτερη φορά ο υπάλληλος του κέντρου διαχείρισης της εταιρείας Helios, ο οποίος συνέδεσε τον Γερμανό κυβερνήτη με τους μηχανικούς της εταιρείας, οι οποίοι «δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι έλεγε». H κλήση του για συμπληρωματική κατάθεση κρίθηκε αναγκαία, καθώς την πρώτη φορά είχαν προκύψει ασάφειες.

Επίσης, κατέθεσαν πιλότοι, οι οποίοι είχαν πετάξει με τον Γερμανό κυβερνήτη, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Πανταζής. O πρόεδρος της Επιτροπής, Ακριβός Τσολάκης είχε μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αιφνίδιας επίσκεψης του κ. Τσολάκη στο Προεδρικό Μέγαρο. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τους γονείς του ιπτάμενου φροντιστή Ανδρέα Προδρόμου. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται εντατικοί έλεγχοι διεθνών οργανισμών στο τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο εφαρμόζονταν οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για την ασφάλεια της αεροπλοΐας.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η κατάσταση των επιβατών ήταν μη αναστρέψιμη λόγω της παρατεταμένης ανεπάρκειας οξυγόνου. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των εμπειρογνωμόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή