Ελληνοαλβανική σύρραξη στον Κορυδαλλό

Ελληνοαλβανική σύρραξη στον Κορυδαλλό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτία «ελληνοαλβανικής σύρραξης» αποτέλεσε, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ένα… καρτοτηλέφωνο στην Γ΄ πτέρυγα των δικαστικών φυλακών του Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για την παροχή Πρώτων Βοηθειών πέντε κρατούμενοι, τέσσερις Ελληνες και ένας Αλβανός.

Η συμπλοκή ξεκίνησε στις 8 μ.μ., όταν ένας Ελληνας κρατούμενος που μιλούσε στο καρτοτηλέφωνο καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διαμαρτύρονται Αλβανοί κρατούμενοι. Στη διαμάχη «μπήκαν» κάποιοι άλλοι Ελληνες και τελικά η διαφορά τους λύθηκε με μια άγρια σύρραξη η οποία διεξήχθη με… τα χέρια, με καρέκλες ακόμη και με ένα… παράθυρο που ξεκόλλησε ένας Αλβανός κρατούμενος. Στη μάχη συμμετείχαν συνολικά έντεκα κρατούμενοι, οκτώ Ελληνες και τρεις Αλβανοί. Από αυτούς πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και στη συνέχεια επέστρεψαν στις φυλακές.

Προανάκριση για τη συμπλοκή διενεργεί η Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των κρατουμένων που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Επίσης, από την πλευρά των αρμοδίων των δικαστικών φυλακών έχει κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία κατά των έντεκα κρατουμένων.

Κύκλοι της Εισαγγελίας Πειραιώς ανέφεραν ότι αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται συχνά στις φυλακές και ελέγχονται πάντοτε από την υπάρχουσα δύναμη των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή