Τα «πρωτάκια» σε AEI – TEI

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ώρα της υποδοχής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έφθασε για τους φετινούς εισακτέους. Ετσι, από τη 15η έως και την 30ή Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγγραφούν οι φετινοί επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ειδικά οι εισαχθέντες στο B΄ εξάμηνο των TEI αν δεν εγγραφούν εντός της παραπάνω προθεσμίας, μπορούν να εγγραφούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2006.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες πρέπει να καταθέσουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση εγγραφής.

-Τίτλο απόλυσης.

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

-Εξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Οσοι πέτυχαν με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου (90% και 10%) πρέπει επίσης να υποβάλουν και αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης. Κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Μέσα στις ίδιες προθεσμίες υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή προβλήματα υγείας. H πάθηση πρέπει να πιστοποιείται από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του νομού, έπειτα από βεβαίωση ιατρού μέλους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού οποιουδήποτε AEI αντίστοιχης ειδικότητας.

Στις ίδιες προθεσμίες πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Λυκείου οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής ή Χημείας και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο. Οι υποψήφιοι αυτοί πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση της Μαθηματικής, Πληροφορικής, Φυσικής ή Χημικής Εταιρείας αντίστοιχα, καθώς και βεβαίωση της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπ. Παιδείας, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν ανήκουν στα μαθήματα της κατεύθυνσης που παρακολούθησαν στο Ενιαίο Λύκειο οι υποψήφιοι.

Τέλος, η προθεσμία εγγραφής των επιτυχόντων στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή