ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΕΚΑΒ

Προς το εδώλιο με βούλευμα 19 άτομα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν 19 άτομα υπεύθυνοι του EKAB, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας του ελικοπτέρου Augusta Bell A 109, η πτώση του οποίου πριν από περίπου πέντε χρόνια κοντά στο Σούνιο κόστισε τη ζωή σε πέντε επιβαίνοντες. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση και με βούλευμά του παραπέμπει στο εδώλιο 19 άτομα για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο αλλά και για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης. Κατηγορούμενοι είναι ο τότε πρόεδρος του EKAB M. Τσαγκαράκης και οι Δ. Ρίγκος, Γ. Παπαστράτης Θ. Κομματάς, Ιω. Πιερουτσάκος και Εμ. Καλοκαιρινός, οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρείας Κουίλιο Τσεζάρε Μπαλτόνιο, Αλέν Ζιρμά Ντεσαμπρέ, Κιθ Χάντερ, Γ. Αυγερινοπούλου, Θ. Γαβαθάς, Γ. Χαϊκάλης και Γ. Καραγιαννίδης, ο πρώην διοικητής της ΥΠΑ Αθ. Τζογάνης καθώς και οι Κων. Τσιφτσής, Θ. Πασάς, Ανδρ. Κωστάκος, Αρ. Σφακιανάκης και N. Καλέγιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Ταλαιπωρία και χθες

Με εξάωρη καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών Αθήνα – Λονδίνο λόγω τεχνικού προβλήματος που εντοπίστηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus A – 340. Στο μεταξύ, αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε χθες το πρωί αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα – Αθήνα, όταν λίγα λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος του αεροσκάφους, τύπου «ATR72» είχε ένδειξη στα όργανα για πιθανή βλάβη στον ένα από τους δύο κινητήρες. Αμέσως επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Καβάλας και έλαβε εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 7.12. Οι 65 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις των «Ο.Α.».

ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Από 11 π.μ. – 4 μ.μ.

Χωρίς λεωφορεία για σήμερα, και για πέντε ώρες, το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Το συνδικάτο εργαζομένων θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ πραγματοποιεί σήμερα τη γενική συνέλευση στην έδρα της ΕΘΕΛ με ταυτόχρονη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. H ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2005 και την αντίδραση του συνδικάτου στην κατάργηση του 8ώρου και στην ιδιωτικοποίηση.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ

Πιπεριές, έντερα και πέρκες

Εκατόν πενήντα οκτώ τόνοι ακατάλληλων προϊόντων από τρίτες χώρες εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την εισαγωγή τους και σταμάτησε η διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα εντοπίστηκαν 17 τόνοι φιστικιών κινεζικής προέλευσης λόγω αυξημένης περιεκτικότητας αφλατοξινών, 12,6 τόνοι πιπεριές από την Τουρκία λόγω αλλοίωσης, 21,5 τόνοι κατεψυγμένα κοτόπουλα από Αργεντινή, 12,8 τόνοι κατεψυγμένων αρνιών από Νέα Ζηλανδία, 14,3 τόνοι αλατισμένα έντερα χοιρινών από Κίνα λόγω παρουσίας μεταβολιτών νιτροφουρανίων, 34 τόνοι κατεψυγμένα φιλέτα πέρκας από Ουγκάντα, 2,3 τόνοι προϊόντων με βάση το κρέας βοοειδών από τις ΗΠΑ τα οποία δεν συνοδεύονταν από υγειονομικό πιστοποιητικό, 14 τόνοι προϊόντων με βάση το γάλα από ΗΠΑ λόγω ακατάλληλων συνοδευτικών εγγράφων, 24 τόνοι κατεψυγμένου κρέατος βοοειδών από τη Βραζιλία και 22 τόνοι κατεψυγμένα φιλέτα ψαριών από Βιετνάμ λόγω μικροβιακής μόλυνσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εθελοντική αιμοδοσία

Εκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οσοι ενδιαφέρονται να δώσουν λίγο αίμα μπορούν να προσέλθουν στο υπουργείο από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. (Τηλ.: 210 5247061, www. aimodosia. org).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή