Λαθρομετανάστες σε RΕΟ-«μαϊμού»

Λαθρομετανάστες σε RΕΟ-«μαϊμού»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Συνολικά 118 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων μετέφερε σε «μαϊμού» στρατιωτικό φορτηγό αυτοκίνητο, 33χρονος διακινητής που συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη στην περιοχή της Κομοτηνής. H επιχείρηση σύλληψης του διακινητή στήθηκε ύστερα από την πληροφορία που είχε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ότι στρατιωτικό φορτηγό «μαϊμού» εμπλέκεται σε οργανωμένη διακίνηση λαθρομεταναστών

Το Δ. X. Φ (ρυμουλκό με επικαθούμενο), με εντυπωμένα χαρακτηριστικά οχήματος Στρατού Ξηράς (πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, κατάλληλος χρωματισμός φορτηγού και επικολλημένες μικρογραφίες Ελληνικών σημαιών), μαζί με ένα άλλο I. X. επιβατικό αυτοκίνητο, που προηγείτο, εντοπίσθηκαν να κινούνται στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση από το Αρδάνιο Εβρου προς την Κομοτηνή.

Συνοριακοί Φύλακες που βρίσκονταν σε μπλόκο της Εγνατίας Οδού έκαναν σήμα στον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Καταδιώχθηκε από οχήματα της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής και με τη συνδρομή περιπολικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στο χωριό Κηκίδιο – Κομοτηνής. Κατά τον έλεγχο του φορτηγού, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 118 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (κυρίως Πακιστανούς και Ιρακινούς). Στη συνέχεια, συνελήφθησαν στην Κομοτηνή οι δύο συνεργάτες του, ηλικίας 30 και 40 ετών, που επέβαιναν στο I. X. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή