Κέντρο επιστημών και τεχνολογίας η Θεσσαλονίκη

Κέντρο επιστημών και τεχνολογίας η Θεσσαλονίκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πόλο έλξης επιστημόνων από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη επιθυμεί να καταστήσει την περιοχή της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής σε δηλώσεις τους μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται, δήλωσε ο κ. Καραμανλής για δύο αξιόλογα επιστημονικά ιδρύματα που υπηρετούν με συνέπεια ένα διττό στόχο: να φέρουν κοντά στον πολίτη τις κατακτήσεις της Επιστήμης και των Νέων Τεχνολογιών και να αποτελέσουν δομικά στοιχεία του καινοτομικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας». Τα ιδρύματα αυτά, η ευρύτερη Ζώνη Καινοτομίας και η ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, τόνισε ο πρωθυπουργός, θα καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης επιστημόνων και χώρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών. «Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε, σύμφωνα και με τους στόχους της Λισσαβώνας, ενισχύουμε θεσμικά και οικονομικά -στο βαθμό που η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέπει- την ερευνητική προσπάθεια. Εργαζόμαστε με τη βαθιά πεποίθηση ότι στη νέα εποχή η χώρα μας έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή