Καθημερινές στάσεις εργασίας στο Αιγινήτειο

Καθημερινές στάσεις εργασίας στο Αιγινήτειο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει την πλειονότητα του προσωπικού από τη χορήγηση του επιδόματος δυσμενών συνθηκών – ειδικής αγωγής, που δίδεται σε όσους ασχολούνται στον τομέα επανένταξης ασθενών στην κοινωνία.

Οπως είπε στην «K» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αιγινήτειο, κ. Ιωάννης Σφακιανάκης, στην αρχική μορφή του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων ανώτατης πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» προβλεπόταν η θέσπιση του συγκεκριμένου επιδόματος, το οποίο αφορά σε 195 ευρώ μηνιαίως στο προσωπικό του Αιγινήτειου, στο οποίο διενεργείται προεπαγγελματική και επαγγελματική εκπαίδευση για την επανένταξη των ασθενών στην κοινωνία. Ωστόσο, στο μετέπειτα σχέδιο νόμου η σχετική ρύθμιση περιορίστηκε μόνο για το προσωπικό των Κέντρων Επαγγελματικής Προεργασίας και Κοινωνικής Ψυχικής Υγιεινής που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Αιγινήτειου, δηλ. μόνο για 50 από τους 317 εργαζομένους.

Ο κ. Σφακιανάκης κάνει λόγο για επιλεκτική μεταχείριση του προσωπικού, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή του υπ. Παιδείας γίνεται καθαρά για λόγους δημοσιονομικής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου αποκατασταθεί η αδικία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή