Κινητοποιήσεις για ματαίωση του «φεστιβάλ μίσους»

Κινητοποιήσεις για ματαίωση του «φεστιβάλ μίσους»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός… πολέμου βρίσκονται κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς της χώρας προκειμένου να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του «φεστιβάλ του μίσους», που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών και μέλη πολιτικών οργανώσεων δήλωσαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια σειρά από δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ματαιώσουν την εκδήλωση.

Μήνυμα στο Ιντερνετ

Αποκάλυψαν ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εθνικών οδών και ιδιωτικών κάμπινγκ προκειμένου να καταστήσουν αδύνατη την πρόσβαση των ακροδεξιών στον τόπο συγκέντρωσης, ενώ για τη μεταφορά των «διαδηλωτών» πρόκειται να μισθώσουν μεγάλο αριθμό πούλμαν. Την ίδια στιγμή, οι ακροδεξιές οργανώσεις «Χρυσή Αυγή» και «Πατριωτική Συμμαχία», με πρωτοβουλία των οποίων διοργανώνεται το φεστιβάλ, εμφανίζονται αποφασισμένες να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Σε μήνυμα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της πρώτης, αναφέρεται ότι «το κίνημα είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συνταγματικά του δικαιώματα. H τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι εθνικιστές θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ιδέας». Υποστηρίζουν ακόμα ότι η πιθανή απαγόρευση του φεστιβάλ θα είναι παράνομη.

Αγνωστος ο τόπος

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στην «K», άφησαν εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει στην απαγόρευση της εκδήλωσης, καθώς με δεδομένη την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών υπάρχει ορατός ο κίνδυνος διαταραχής της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας. Στο μεταξύ, άγνωστος εξακολουθεί να παραμένει ο τόπος διεξαγωγής του φεστιβάλ καθώς ως πιθανοί τόποι συνάθροισης των νεοναζί αναφέρονται αόριστα οι νομοί Μεσσηνίας, Ηλείας και Φθιώτιδας. Επικρατέστερη φαίνεται η εκδοχή της Στυλίδας, δίχως όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια αντιπερισπασμού. Μιλώντας στην «K» η δήμαρχος της περιοχής κ. Αλέκα Καραγιώργου τόνισε ότι «το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα επιβεβαίωσε κράτηση μεγάλου αριθμού ατόμων σε κάμπινγκ της περιοχής, ωστόσο δεν έχουμε άλλη πληροφόρηση. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά. Υπάρχει φόβος να δημιουργηθούν καταστάσεις που δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε» καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή