Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διερευνητικού αλλά και κατευναστικού περιεχομένου ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ των κλαδικών σωματείων των Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, αλλά και των Χειριστών της Πολιτικής Αεροπορίας, με τη Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζομένους να συμβάλουν καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία της προκειμένου να εκτελείται κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα. Από τη πλευρά τους οι εργαζόμενοι, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωναν ότι «δεν έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν τόσο για το μέλλον της εταιρείας όσο και για την προστασία των εργαζομένων και των κεκτημένων τους».

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΠΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα, αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Οι εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα θα διακηρύξουν την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς και θα ζητήσουν για μία ακόμη φορά να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Χθες, όμως, η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με ανακοίνωσή της δήλωνε στο επιβατικό κοινό, που αντέδρασε με μπαράζ ακυρώσεων στην είδηση για κλείσιμο της εταιρείας, τα εξής:

«Η εταιρεία εκτελεί κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα. Μετά την εισήγηση του Κολεγίου των Επιτρόπων, το Ελληνικό Δημόσιο θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες και η εταιρεία θα ενημερώσει για την πορεία των εξελίξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή