«Κόντρα στο ρεύμα» ο Χριστόδουλος

«Κόντρα στο ρεύμα» ο Χριστόδουλος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνο η αντίσταση στο κακό αναδεικνύει προσωπικότητες» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος στους μαθητές, παίρνοντας αφορμή από το σύνθημα σε μπλουζάκι μαθητή «Go with the flow» (πήγαινε με το ρεύμα). O κ. Χριστόδουλος, που τέλεσε αγιασμό στο σχολείο του χωριού Τσαρίτσανης, στα σχολεία των Δήμων Ολύμπου και Λιβαδίου και στο 1ο Λύκειο Ελασσόνας επισήμανε στα παιδιά πως πρέπει να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και να αγωνίζονται γι’ αυτά που πιστεύουν, για τα μεγάλα ιδανικά που δημιουργούν πολιτισμό. Παράλληλα, τα συμβούλευσε να προσέξουν τις παγίδες της ζωής, όπως τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό και να στηριχθούν στον Θεό.

Το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και το Πολωνικό Σχολείο Χολαργού επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Συνομίλησε με τα παιδιά και εστίασε στο ότι τα περισσότερα παρακολουθούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών. «Είναι και αυτό ένα θέμα που επιβαρύνει τους γονείς. Θέλουμε το δημόσιο σχολείο να μαθαίνει ξένη γλώσσα στα παιδιά, και υπολογιστή, να μπορούν τα πολύ βασικά στοιχεία να τα μαθαίνουν στο σχολείο» ανέφερε. Στο Πολωνικό Σχολείο τόνισε ότι «στη σημερινή κοινωνία συναντιούνται πολλοί πολιτισμοί αλλά συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες». Το σχολείο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας. Στο κατάστημα κρατούνται 258 νέοι. O υπουργός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρέχονται στους κρατουμένους μέσα από σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα εφόδια για ένα δημιουργικό μέλλον έξω από τη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή