Παραδόθηκε ο «Χρυσαυγίτης»

Παραδόθηκε ο «Χρυσαυγίτης»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικειοθελώς στα χέρια των δικαστικών αρχών κατέληξε χθες ο επί επτά χρόνια καταζητούμενος, 39χρονος, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος».

Ο Ανδρουτσόπουλος, εις βάρος του οποίου υπήρχαν ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις ενώ εκκρεμούσε και διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, εμφανίστηκε χθες το πρωί και παραδόθηκε ενώπιον εισαγγελέα Εφετών, αρμοδίου για ζητήματα εκτέλεσης ποινών. Κατά πληροφορίες, ο «Περίανδρος» τα τελευταία επτά χρόνια διέφευγε στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Βενεζουέλα, τόπο καταγωγής του, όπου ασχολείτο με το εμπόριο ρούχων. Οσο για τους λόγους που τον έφεραν πίσω στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε, είναι οικογενειακοί και σχετίζονται με ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρουτσόπουλος ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βενεζουέλα, πιθανότατα μέσω κάποιας ευρωπαϊκής χώρας με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί η επίδειξη διαβατηρίου. Αν και πιθανότατα είχε στην κατοχή του διαβατήριο Βενεζουέλας.

Εφόσον ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του από τις 16.6.98, αφορά συμπλοκή έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να επιτέθηκε μαζί με ομοϊδεάτες του και να τραυμάτισαν σοβαρά τον φοιτητή και μέλος της ΕΦΕΕ Δημήτρη Κουσουρή και τους Ηλία Φωτιάδη και Ιωάννη Καραμπατσόλη. Για την υπόθεση αυτή είχε ασκηθεί εις βάρος τού τότε καταζητούμενου «Περίανδρου» ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς επίσης και για σύσταση και συμμορία. H δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο περιελήφθη στο ένταλμα σύλληψης, ενώ ο «Περίανδρος» καταδικάστηκε ερήμην του σε τέσσερα χρόνια για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή