Προσφυγή για τη β΄ γλώσσα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσαν χθες προσφυγή οι Σύλλογοι Καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας κατά της απόφασης του υπ. Παιδείας για μείωση -κατά μία- των ωρών διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Παράλληλα, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η εκδίκαση της αντίστοιχης προσφυγής που έχουν καταθέσει οι δύο σύλλογοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οπως ανέφερε στην «K» η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικών κ. Ευαγγελία Κουτσουδάκη, η απόφαση του υπουργείου αντίκειται στις ευρωπαϊκές επιταγές που έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη διεύρυνση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Επίσης, ισχυρίζονται ότι οι γονείς θα καταφύγουν στα φροντιστήρια με επιπλέον κόστος. Βέβαια, ισχυρός λόγος αντιδράσεων είναι ότι συρρικνώνονται οι θέσεις του κλάδου τους στη εκπαίδευση. Σήμερα εργάζονται περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί γαλλικών και 500 γερμανικών στα δημόσια σχολεία και 1.370 και 200 αντιστοίχως στα ιδιωτικά.

«Θα έπρεπε να παραμείνουν οι ίδιες ώρες διδασκαλίας ξένων γλωσσών σε γυμνάσιο και λύκειο», ανέφερε στην  «K» ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ κ. Π. Χαραμής. «Αντίθετα είναι προς συζήτηση εάν τα παιδιά της E΄ και Στ΄ Δημοτικού μπορούν να διδαχθούν δύο ξένες γλώσσες. Είναι μια αποσπασματική ρύθμιση, που δημιουργεί παρά επιλύει προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή