ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία που είχαν εξαγγελθεί με αφορμή τη μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2005. Επειτα από διάλογο με τη Διοίκηση της ΕΘΕΛ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Για στελέχη της δημόσιας διοίκησης

Την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για 50.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αιρετούς της αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Γ. Βούτσινος. Τα σεμινάρια ξεκινούν άμεσα και η επιμόρφωση θα πιστοποιείται από το ΕΚΔΔΑ, ώστε να αποτελεί εφ’ εξής ουσιαστικό παράγοντα στην προαγωγική εξέλιξη του υπαλλήλου. H σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και ΑΔΕΔΥ και πρόκειται να εκφραστεί με συγκεκριμένη μοριοδότηση στον υπό διαμόρφωση νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Τα σεμινάρια θα αφορούν όχι μόνο ζητήματα θεσμικά, οργανωτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά, αλλά και θέματα που άπτονται της σύγχρονης λειτουργίας των ΟΤΑ.

ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ

«Ναι» TEE σε ΥΠΕΧΩΔΕ

Την υποστήριξή του στην απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να καταργήσει άρθρα του ν. 3212 περί έκδοσης των αδειών δόμησης εξέφρασε χθες το TEE, ζητώντας παράλληλα και την κατάργηση της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του επίμαχου νόμου. Στη συγκεκριμένη παράγραφο προβλέπονται αυστηρές ποινές και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες ή εντολείς αυθαιρέτων, αλλά και τους εργολάβους και μηχανικούς που τα κατασκεύασαν. Ταυτόχρονα το TEE ζητάει τη σύσταση κοινής επιτροπής ΥΠΕΧΩΔΕ, υπουργείου Δικαιοσύνης, ΔΣΑ και TEE με αντικείμενο την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου «για τον προσδιορισμό ρόλων, κανόνων, ευθυνών και ποινών που διέπουν το επάγγελμα του μηχανικού».

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Ο νέος κατάλογος των βιβλίων

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η επικαιροποίηση του καταλόγου των βιβλίων που προορίζονται για τις σχολικές βιβλιοθήκες του υπουργείου Παιδείας. O κατάλογος έχει δημοσιοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου (www. ypepth. gr/Πρόσβαση στη Γνώση-» Βιβλιοθήκες-» Σχολικές Βιβλιοθήκες). Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 13.418 τίτλοι βιβλίων και άλλο υλικό από το οποίο ο κάθε σύλλογος των εκπαιδευτικών των υπό ίδρυση Σχολικών Βιβλιοθηκών θα επιλέξει περίπου 5.000 τίτλους για τη Σχολική Βιβλιοθήκη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ TOY ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Εξετάσεις από τα 50

Κάθε άνδρας στην ηλικία των 50 ετών θα πρέπει να κάνει εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη, τονίζουν οι ειδικοί γιατροί, με αφορμή τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα Παθήσεων Προστάτη. Ωστόσο, οι Ελληνες στην πλειονότητά τους δεν ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών, αφού μόλις το 20%-30% των ανδρών αυτής της ηλικίας κάνουν προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη, έναντι του 90% των ανδρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 2.500 νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη, που αποτελεί τη συχνότερη νεοπλασματική ασθένεια στον άνδρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή