Αλλαγές σε αποσπάσεις, μεταθέσεις

Αλλαγές σε αποσπάσεις, μεταθέσεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή την προοπτική αλλαγής του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών από τον επόμενο χρόνο άφησε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, αφού παραδέχθηκε ότι το ισχύον σύστημα έχει πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συνέχισαν τα πυρά προς την υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Χθες, με κοινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επιτίθενται με οξύτητα στην κ. Γιαννάκου, λέγοντας ότι «είναι πρωτάκουστο και λυπηρό υπουργός Παιδείας να παραδέχεται ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και παρέχει «εθιμικώ δικαίω εξυπηρετήσεις», όπως ανέφερε προχθές η κ. Γιαννάκου.

Ειδικότερα, ο κ. Ταλιαδούρος σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της NET ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το όλο σύστημα των αποσπάσεων, των μεταθέσεων, των τοποθετήσεων έχει ένα πρόβλημα. Τώρα που είμαστε στην αρχή ενός έτους θα πρέπει για την επόμενη χρονιά να φροντίσουμε να το μεταρρυθμίσουμε, ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται να είναι στις θέσεις τους για να υπηρετήσουν την εκπαίδευση και τους μαθητές. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην όλη διαδικασία των τοποθετήσεων, των αποσπάσεων και των μεταθέσεων». O κ. Ταλιαδούρος αμφισβήτησε ότι τα κενά είναι τόσα πολλά όσα αναφέρουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ -συνολικά 19.500 εκπαιδευτικοί- και σημείωσε ότι «το θέμα που δημιουργείται μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε βάζοντας φραγμούς και κριτήρια, ώστε την επόμενη χρονιά να μην υπάρχει κανένα κενό». Ως προς τα προβλήματα της φετινής χρονιάς ανέφερε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στους διορισμούς που έγιναν από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πάντως, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Συλβάνα Ράπτη ανέφερε ότι τα κενά είναι περισσότερα από άλλες χρονιές και το απέδωσε στο ότι υπήρξε καθυστέρηση στην πλήρωση της κενής θέσης του Προέδρου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου. «Αυτό είναι της απολύτου ευθύνης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» ανέφερε η κ. Ράπτη και τόνισε ότι «όταν οι αιτήσεις για τις αποσπάσεις ήταν από τις 15 Ιουνίου στο υπουργείο και τα αποτελέσματα βγήκαν τέλος Αυγούστου, υπάρχει ένα ερώτημα».

Από την πλευρά τους, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «η υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο των τελευταίων ημερών, αντί να απαντήσει στην ουσία των ζητημάτων που θέσαμε για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και να αναλάβει τις ευθύνες της, συνεχίζει τις επιθέσεις προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με ανοίκειες εκφράσεις και απαράδεκτους υπαινιγμούς, που δεν συνάδουν με τις κατά καιρούς διακηρύξεις της κυβέρνησης περί «σεμνότητας και ταπεινότητας». Ταυτόχρονα, θέτουν επιτακτικά την επίλυση ζητημάτων όπως -μεταξύ άλλων- η αύξηση της χρηματοδότησης, η κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να μην χάνονται διδακτικές ώρες στα σχολεία, η εξάλειψη της ωρομισθίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή