Πριμ 2.000 ευρώ για το 3ο παιδί

Πριμ 2.000 ευρώ για το 3ο παιδί

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση με εφ’ άπαξ ποσό 2.000 ευρώ για τη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί αλλά και σταδιακή απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτου προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για τη στήριξη της οικογένειας με τρία παιδιά.

Οπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υφυπουργοί Π. Δούκας και Γ. Κωνσταντόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Γ. Κουρής, η μητέρα που θα αποκτά τρίτο παιδί θα ενισχύεται με εφ’ άπαξ ποσό 2.000 ευρώ -σημειώνεται ότι το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο-, το οποίο θα αυξηθεί σε 2.500 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2007. H ρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση τον προσεχή Νοέμβριο και θα ισχύει για όσες οικογένειες αποκτήσουν τρίτο παιδί αφ’ ότου ψηφιστεί ο νόμος.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζεται και το θέμα της απαλλαγής των οικογενειών με τρία παιδιά από το τέλος ταξινόμησης I.X. αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τους πολύτεκνους με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Ειδικότερα, από την ψήφιση του νομοσχεδίου και για όλο το 2006, το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτου θα μειωθεί κατά 35%, από την 1η Ιανουαρίου 2007 θα μειωθεί επιπλέον κατά 35% (συνολική μείωση 70%), ενώ πλήρης απαλλαγή θα ισχύσει από το 2008. Παράλληλα, όπως δήλωσαν οι υπουργοί, εντός του 2005 θα επεκταθούν ορισμένα από τα θεσμικά πλεονεκτήματα που έχουν σήμερα οι πολύτεκνοι και στις οικογένειες με τρία παιδιά.

Οπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, «η στήριξη της οικογένειας με τρία παιδιά αποτελεί βασική επιλογή της κυβέρνησης και παρά τις γνωστές δημοσιονομικές δυσκολίες θα υλοποιηθούν οι σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις της. O υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθεί η καταβολή των 2.000 ευρώ στις οικογένειες με τρία παιδιά θα προέλθει από εξοικονόμηση και περιστολή πόρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι υπουργοί εξέτασαν και το θέμα των προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού για το 2005. Οπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, το υπουργείο Υγείας έλαβε έγκριση για προσλήψεις 4.500 μόνιμου προσωπικού για το τρέχον έτος, εκ των οποίων οι 2.000 θα αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό και οι 1.250 λοιπό προσωπικό για τα νοσοκομείο. Από τις υπόλοιπες προσλήψεις, 300 θα αφορούν σε γιατρούς, 600 σε προσωπικό που θα στελεχώσει τα προνοιακά ιδρύματα και οι υπόλοιπες θα μοιραστούν σε άλλους οργανισμούς του υπουργείου Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή