ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ

Εκτροπή κυκλοφορίας το βράδυ προς παλαιά Εθνική

Προς την παλαιά εθνική οδό θα εκτρέπεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη για δύο εβδομάδες, λόγω εργασιών στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. H εκτροπή θα γίνεται στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο τμήμα από τον Κόμβο Πάχης μέχρι τον Κόμβο Κινέτας, μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες (από 20.00 έως και τις 06.00 της επομένης), επειδή σύμφωνα με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ πρέπει να εκτελεστούν συμπληρωματικές εργασίες, εντός των σηράγγων του ρεύματος προς Κόρινθο. H κυκλοφορία του ρεύματος προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

«Αποθήκες ψυχών» για παιδιά

Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες παιδικής προστασίας για παιδιά και εφήβους με διαταραχές συμπεριφοράς ή συναισθηματικές δυσκολίες λόγων ψυχικών νοσημάτων εντοπίζει σε ειδικό πόρισμα ο Συνήγορος του Πολίτη, διερευνώντας σχετικές καταγγελίες. H λογική της «αποθήκης ψυχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά, συνεχίζει να μαστίζει το ψυχιατρικό μας σύστημα και να «κακοποιεί» παιδιά και εφήβους. Αποτέλεσμα: υγιή παιδιά ή με ελαφριά ψυχιατρικά προβλήματα να νοσηλεύονται μαζί με παιδιά που πάσχουν από βαρεία νοητική στέρηση ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά με ολέθριες συνέπειες για την ψυχική τους υγεία.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ TH ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαφωνία Κοκκινούλη

Ολοι πλην Λακεδαιμονίων… Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, προκειμένου να εκτιμηθεί η ποσότητα της φετινής παραγωγής βάμβακος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε όλοι πως η φετινή παραγωγή βάμβακος είναι 1.100.000 τόνοι. Με βάση αυτήν την ποσότητα η χώρα μας παίρνει τις περισσότερες κοινοτικές εισροές 727 εκατομμύρια ευρώ». Ωστόσο από τους 31 εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν, δύο επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν τη Δευτέρα: O αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης από τη Λάρισα αλλά και εκπρόσωπος της Ροδόπης, διαφωνούν με τη συγκεκριμένη εκτίμηση.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Λεία 20.000 ευρώ

Είκοσι χιλιάδες ευρώ ήταν η λεία της ληστείας που σημειώθηκε χθες το πρωί σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης. Οι δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και οπλισμένοι με πιστόλια, εισέβαλαν στις 10.30 π.μ. σε υποκατάστημα της Eurobank στον Εύοσμο. Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και αφού άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο αποχώρησαν ανενόχλητοι, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού και εξαφανίστηκαν.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΣΕΠ 2005

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 215 εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις μονίμων από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2005. Ειδικότερα διορίζονται 67 εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (κλάδος ΠΕ08), 94 οικονομολόγοι (ΠΕ09), 27 κοινωνιολόγοι (ΠΕ10) και 27 Οικιακής Οικονομίας (ΠΕ15). Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου διορίζονται από τη Δευτέρα 19/9 έως την Τετάρτη 21/9. Τα ονόματα των διοριστέων παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική έκδοση της «K» www.kathimerini.gr.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

«Οχι» Τουρκοκυπρίων για τα βιβλία

Με προβλήματα άρχισε η σχολική χρονιά για τους Ελληνοκύπριους μαθητές στο σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκάρπασου. Από τη μία απαγορεύθηκε στους μαθητές λυκείου να παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ από την άλλη οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα χωρίς βιβλία. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», οι τουρκοκυπριακές αρχές δεν επέστρεψαν στο σχολείο τα βιβλία που τους είχε στείλει η ελληνοκυπριακή πλευρά, καθώς «υποδαυλίζουν την έχθρα προς τους Τούρκους και τους παρουσιάζουν ως κακούς».

ΝΕΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ

Από τη Δευτέρα

Επτά νέες λεωφορειολωρίδες δίνονται προς χρήση από τη ερχόμενη Δευτέρα, συνολικού μήκους εννέα χιλιομέτρων. Πρόκειται για τους εξής δρόμους: Λένορμαν, στα τμήματα μεταξύ Τριπόλεως και Κρέοντος καθώς και Κρέοντος και Παλαμηδίου. Λ. Δημοκρατίας μεταξύ I. Μέρλα και Αθ. Διάκου. Βασ. Κωσταντίνου μεταξύ Χίλτον και Παναθηναϊκού Σταδίου. Μαυρομματαίων μεταξύ Βασ. Ηρακλείου και Λ. Αλεξάνδρας. Ακτής Ξαβερίου και Εθνάρχου Μακαρίου μεταξύ Λ. Κηφισού και Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή