Οι βαρύτερα εργαζόμενοι είναι οι μαθητές

Οι βαρύτερα εργαζόμενοι είναι οι μαθητές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σημερινοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου εργάζονται πιο σκληρά και από έναν υπεραπασχολημένο επαγγελματία. Οι ώρες στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στις ξένες γλώσσες, στο διάβασμα στο σπίτι δεν αφήνουν ίχνος ελεύθερου χρόνου… Οι μαθητές έχουν πολύ βαρύ, ανελαστικό ημερήσιο πρόγραμμα που τους καταπονεί και τους φορτώνει με άγχος. Αυτή η πραγματικότητα παράγει αρνητικά αποτελέσματα τόσο για την ανάπτυξη των μαθητών όσο και για τον βασικό στόχο της εκπαίδευσης, που είναι η ευρύτερη καλλιέργεια και μόρφωσή τους. Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι έξι στους δέκα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πηγαίνουν σε οργανωμένο φροντιστήριο για την προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων τουλάχιστον 5 ώρες την εβδομάδα. Οι ώρες αυξάνονται στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στη διάρκεια των οποίων, μάλιστα, το 14,3% των μαθητών ξεπερνά τις 15 ώρες εβδομαδιαίως στο φροντιστήριο. H εκμάθηση ξένων γλωσσών απαιτεί, επίσης, πολύ από τον εξωσχολικό χρόνο των μαθητών. Το 95,1% των μαθητών αφιερώνει έως δέκα ώρες εβδομαδιαίως για Αγγλικά, Γαλλικά, κ.ο.κ. Μηδέν χρόνος για «σιέστα»!

Κακή διατροφή στα κυλικεία

Πληθώρα παραβιάσεων, μεταξύ των οποίων και πώληση απαγορευμένων προϊόντων, κατέγραψαν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών σε ελέγχους που πραγματοποίησαν στα κυλικεία των σχολείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή