Τουρνουά ποδοσφαίρου με πολλά γκολ στην εξάρτηση

Τουρνουά ποδοσφαίρου με πολλά γκολ στην εξάρτηση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Είμαι η μπάλα, είμαι Θεά κι είμαι… εντάξει». Το «επιβεβαιώνουν» 210 νέοι και νέες απ’ όλη την Ευρώπη, που ξέρουν καλά πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να φωνάξεις ότι «είσαι εντάξει». Την έστησαν αυτές τις μέρες στη σέντρα για να παίξουν μαζί της, να νικήσουν βάζοντας γκολ στην εξάρτηση και κερδίζοντας το 8ο Κύπελλο Χωρίς Ναρκωτικά-Soccer Without Drugs Cup-που διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα (12-18 Σεπτεμβρίου) το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Ιθάκη».

Τόπος της συνάντησης οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας της Εθνικής Τράπεζας στη Σάνη της Χαλκιδικής. Από την περασμένη Τρίτη 16 ομάδες θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ουγγαρία παίρνουν μέρος σ’ ένα ποδοσφαιρικό πανηγύρι που εκτός από τη χαρά της νίκης προσφέρει στους συμμετέχοντες ενημέρωση και ενώνει άτομα που κάνουν την ίδια προσπάθεια απεξάρτησης.

«Ο αθλητισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την επανένταξη των ανθρώπων που αγωνίζονται να απεξαρτηθούν. H ομάδα της «Ιθάκης» έχει συμμετοχή στα τρία προηγούμενα τουρνουά, (Βενετία 2002, Σαν Σεμπαστιάν 2003, Μαγιόρκα 2004). Θεωρήσαμε ότι η εμπειρία μας ήταν θετική από τη συμμετοχή μας και αναλάβαμε τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημ. Κολοκάσης. Εκτός αγώνων, η κάθε ομάδα παρουσίασε στις άλλες τη δράση της. Οι συναντήσεις μεταξύ τους συμπεριλαμβάνουν μουσικές των χωρών τους, αλλά και παρουσίαση θεραπευτικών προσεγγίσεων και των σταδίων θεραπείας.

Ανάμεσα στις ομάδες βρίσκεται κι αυτή του Θεραπευτικού Προγράμματος «Φοίνιξ» της Βουλγαρίας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του βασισμένο στην εμπειρία και υπό την καθοδήγηση της «Ιθάκης»». Σήμερα το πρόγραμμα, (οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε χωριό κοντά στα σύνορα Σερβίας – Βουλγαρίας), εξακολουθεί να έχει την υποστήριξή της» όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ στη B. Ελλάδα κ. Φαίδων Καλοτεράκης.

Εκτός από την «Ιθάκη» στην 8η διοργάνωση του Κυπέλλου Χωρίς Ναρκωτικά συμμετέχουν ομάδες από τον Πειραιά («Εξάντας»), τη Λάρισα («Εξοδος»), την Κρήτη («Αριάδνη») και η ποδοσφαιρική ομάδα του Θεραπευτικού Προγράμματος «Αργώ» του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Οι ντρίπλες, οι πάσες και τα σουτ δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση καθώς σε αρκετές ομάδες παίζουν και κοπέλες (Σαν Σεμπαστιάν).

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Χωρίς Ναρκωτικά ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα. Στις 5 μ.μ., στο βοηθητικό γήπεδο του Καυταντζόγλειου στη Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στην επίλεκτη και διεθνή ομάδα του Κυπέλλου και στη μικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. H είσοδος είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή