Οι Ελληνες αγρότες αφήνουν τη γη τους

Οι Ελληνες αγρότες αφήνουν τη γη τους

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως βαλκανική πλατεία ηχούν οι ελληνικοί κάμποι την εποχή της συγκομιδής. Ελληνες δεν υπάρχουν πια, που να δουλεύουν στα χωράφια. Σχεδόν κανένας αγρότης δεν θέλει το παιδί του να γίνει γεωργός. Οι αλλοδαποί εργάτες γης δεν είναι πλέον τόσο φτηνοί, ωστόσο οι Ελληνες συνεχίζουν να απέχουν από τα χωράφια. Τα δεσμά που έδεναν τον Ελληνα με τη γη του έχουν σημαντικά διαρραγεί. H «χρυσή εποχή» των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, οι ημέρες που τα χρήματα έρρεαν, δίνοντας την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης, έχει οριστικά παρέλθει.

Ηρθε η ώρα των ισχνών αγελάδων και, κυρίως, των μεγάλων αλλαγών, που βρίσκει τους Ελληνες αγρότες εντελώς απροετοίμαστους. Στη γεωργία θα μείνουν μόνο όσοι καταφέρουν να προσαρμοστούν στους νέους όρους που απαιτούν μεγάλους κλήρους, σύγχρονα μέσα, γνώσεις, μεράκι και ετοιμότητα. Σχεδόν κανένας Ελληνας αγρότης δεν είναι σε θέση να το καταφέρει αυτό, μόνος, χωρίς βοήθεια από το κράτος, χωρίς προγραμματισμό και συμβούλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή