76 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά καμία σύλληψη

76 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά καμία σύλληψη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόμβες μολότοφ, πέτρες, εμπρησμοί, φθορές από τη μία πλευρά. Δακρυγόνα, ασπίδες, κράνη, κυνηγητό από την άλλη. «Θέατρο» όλων αυτών, για άλλη μια φορά, το Πολυτεχνείο και η περιοχή γύρω από αυτό, προς τα Εξάρχεια. Εκεί, το Σάββατο το βράδυ στήθηκε για άλλη μια φορά το «πολεμικό» σκηνικό που κάθε τόσο, με διάφορες αφορμές, αναστατώνει το κέντρο της Αθήνας. Από τη μια πλευρά τα MAT και από την άλλη, ταμπουρωμένοι στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, οι «γνωστοί – άγνωστοι». Αφορμή για τη συγκέντρωσή τους αυτή τη φορά, η συγκέντρωση, λίγα τετράγωνα πιο πέρα, μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που διαμαρτύρονταν για το ότι το φεστιβάλ ακροδεξιών οργανώσεων απ’ όλη την Ευρώπη δεν… ήταν ευπρόσδεκτο σε καμιά γωνιά της χώρας. Οι Χρυσαυγίτες, σε στενό αστυνομικό κλοιό, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Σολωμού και Γ΄ Σεπτεμβρίου, εκφώνησαν λόγους, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Πέτρες και μολότοφ

Οι αναρχικοί μάζεψαν πέτρες και μολότοφ, έκοψαν με τροχό το λουκέτο της εισόδου του Πολυτεχνείου, μπήκαν στο εσωτερικό και άρχισε ο γνωστός κλεφτοπόλεμος. Εσπασαν μάρμαρα του προαύλιου χώρου για πολεμοφόδια και άρχισαν να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των αστυνομικών μαζί με βόμβες μολότοφ. Εκαψαν μία ελληνική σημαία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της συγκέντρωσης των ακροδεξιών. Στη συνέχεια, άναψαν φωτιά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου σε μια αυτοσχέδια θημωνιά που έφτιαξαν με κλαδιά. Οταν βαρέθηκαν τον κλεφτοπόλεμο, έφυγαν από άλλη πόρτα και κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, εναντίον του οποίου προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά απωθήθηκαν και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια άλλης ομάδας να επιτεθεί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους των Εξαρχείων και τελικά προσήχθησαν 36 άτομα, που αργότερα -ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων- αφέθησαν ελεύθερα. Τα ξημερώματα της Κυριακής επεισόδια σημειώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη, έπειτα από συναυλία που διοργανώθηκε εκεί. Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδί. Εκεί έγιναν 40 προσαγωγές, χωρίς να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση καμιά σύλληψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή