Σύλληψη εκβιαστή με οπλοστάσιο

Σύλληψη εκβιαστή με οπλοστάσιο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 42χρονος, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, καθώς είχε συλληφθεί για υποθέσεις εκβιασμών αλλά και για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό υποκατάστημα (υπόθεση του 1997 για την οποία αθωώθηκε), συνελήφθη εκ νέου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τον Ζαχαρία Βιβιλάκη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ένοπλη επίθεση αγνώστων εναντίον οικίας εφοπλιστή στην Καστέλλα του Πειραιά. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν από περίπου δύο χρόνια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που το ερευνούσαν είχαν στρέψει τις υποψίες τους σε δράση ανθρώπων της νύχτας, χωρίς τα κίνητρα της υπόθεσης να ξεκαθαρίσουν απόλυτα. Πριν από μερικούς μήνες εκδόθηκε από τον εισαγγελέα ένταλμα για τη σύλληψη του Βιβιλάκη. Εκτοτε άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών είχαν προσπαθήσει να τον εντοπίσουν οργανώνοντας ομάδες παρακολούθησης στις περιοχές όπου παλαιότερα σύχναζε και σε διάφορες γειτονιές της Αττικής, όπου είχαν πληροφορίες ότι είχε εμφανισθεί, ωστόσο οι προσπάθειές τους απέβησαν μάταιες. Την περασμένη εβδομάδα έφθασε στην αστυνομία η πληροφορία ότι σύχναζε σε συγκεκριμένο μπαρ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Για άλλη μια φορά οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί τον περίμεναν έξω από το μπαρ και μόλις εξήλθε τον συνέλαβαν. O 42χρονος δεν πρόβαλε αντίσταση και η επιχείρηση σύλληψής του έληξε ομαλά. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μία χειροβομβίδα, ένα πιστόλι, αναισθητικό σπρέι, γεμιστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, περούκες και διάφορα υλικά μεταμφίεσης, ακόμη και το ειδικό πλαστικό που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες μακιγιέρ για την αλλαγή χαρακτηριστικών και την απομίμηση δέρματος. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κάνουν τους αστυνομικούς να τον θεωρούν ύποπτο για διάπραξη ληστειών, ενδεχόμενο που ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή. O Βιβιλάκης είχε συλληφθεί και είχε καταδικαστεί το 1994 για υποθέσεις εκβιασμών σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή