ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KENTPA ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Και έκδοση βεβαιώσεων ΔΕΗ από τα ΚΕΠ

Εντυπα (21 τον αριθμό), πιστοποιητικά και βεβαιώσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ – ΔΕΗ) αποτελούν τα νέα «προϊόντα» των ΚΕΠ για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος και ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. N. Αγγελόπουλος καθορίζονται οι διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΠ – ΔΕΗ που θα διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ.

ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι μαθητές γράφουν…

Ποια τα οφέλη της ανταγωνιστικότητας για τον εργαζόμενο, την επιχείρηση, την οικονομία; Πώς βοηθάει στην ανάπτυξη; Στις ερωτήσεις αυτές θα κληθούν -μεταξύ άλλων- να καταγράψουν τις απόψεις τους όσοι μαθητές της B΄ Λυκείου συμμετάσχουν στον σχετικό πανελλήνιο διαγωνισμό, τη διενέργεια του οποίου αποφάσισαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, στο πλαίσιο του «Ετους Ανταγωνιστικότητας 2005».

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ

Απεργία εργαζομένων

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Αιγινήτειο διαμαρτυρόμενοι για τη χορήγηση επιδόματος ειδικής αγωγής σε μερίδα εργαζομένων και όχι στο σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου, σύμφωνα με διάταξη του προς ψήφισιν νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν την ίδια μέρα στις 9 π.μ. έξω από το νοσοκομείο και εν συνεχεία θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

ΟΣΕΠ -ΤΕΙ

Αντίδραση στο νομοσχέδιο

Προβλήματα πιθανόν να δημιουργηθούν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των TEI, αύριο και την Πέμπτη, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού TEI (ΟΣΕΠ) πρότεινε στα μέλη της αποχή από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. H ΟΣΕΠ αντιδρά στο σχετικό νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία δεν ρυθμίζονται με αυτό βασικά ζητήματα των ιδρυμάτων.

ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ

Εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή

Με θέμα την άλωση της Τριπολιτσάς, η Ενωση Τριπολιτών Αττικής οργανώνει αύριο εκδήλωση στις 7 μ.μ, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, τιμώντας τα 184 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι κ.κ. Πέτρος Τατούλης, υφυπουργός Πολιτισμού, Δημ. Ρέππας, βουλευτής Αρκαδίας, Λιάνα Κανέλλη και Φ. Κουβέλης, βουλευτές Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Κουκουλομμάτης, ενώ ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κυριακόπουλος θα τραγουδήσει δημοτικά τραγούδια.

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Η σίτιση στο Δημοκρίτειο

Την έντονη αντίδραση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (EIN) προκάλεσε η απόφαση των πρυτανικών αρχών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης να αναθέσει την σίτιση των φοιτητών σε ιδιώτη και όχι στο ίδρυμα, όπως συνέβαινε επί 32 χρόνια. Οι πρυτανικές αρχές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τήρησαν την Κοινοτική Νομοθεσία που προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού. Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, με χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην ανάθεση του έργου αν και εκκρεμεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερώτημα που αφορά τον διαγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή