Νέο Δημοτικό Πολυϊατρείο στη Σόλωνος

Νέο Δημοτικό Πολυϊατρείο στη Σόλωνος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο δημοτικό ιατρείο λειτουργεί από χθες στο κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων στους κατοίκους της πρωτεύουσας. H δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το «Καλφοπούλειο» Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 78. Πρόκειται για ένα πολυιατρείο που στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο και το οποίο λειτουργεί από τη Δευτέρα ώς την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Οι δημότες της Αθήνας μπορούν να εξεταστούν από γιατρούς δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων (παθολόγους, παιδίατρους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, δερματολόγους, ορθοπεδικούς, οδοντιάτρους, χειρουργούς, οφθαλμίατρους, μικροβιολόγους καθώς και νοσηλευτές). H φιλοδοξία για το νέο «Καλφοπούλειο Δημοτικό Ιατρείο», τόσο από πλευράς αισθητικής και λειτουργικότητας, όσο και από πλευράς παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι να λειτουργήσει ως Πρότυπο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας Αστικού Τύπου.

Οπως ανακοίνωσε κατά τα εγκαίνια η δήμαρχος Αθηναίων, οι νέες κατευθύνσεις για τα δημοτικά ιατρεία είναι να αποκτήσουν αξιόπιστο και επαρκή εξοπλισμό, να δημιουργηθούν προγράμματα υγείας υψηλής ποιότητας και να καθιερωθεί σύστημα συνεχούς αξιολόγησης και επανασχεδιασμού των δράσεων, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της γειτονιάς. Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των ιατρείων, αποκτούν «ταυτότητα» και γίνονται αναγνωρίσιμα στον πολίτη, κατά το πρότυπο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς θα αποκτήσουν κοινή πρόσοψη και διακριτό σήμα, όπως επίσης οργανώνονται και μηχανογραφούνται με σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή