Το «Οσκαρ τύχης» σε οδηγό βυτιοφόρου

Το «Οσκαρ τύχης» σε οδηγό βυτιοφόρου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

XANIA. Αντιμέτωπες με μια ιδιαίτερα «πολύπλοκη» πυρκαγιά βρέθηκαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, που εκλήθησαν λίγο μετά τις 9 π.μ. να σπεύσουν στην εθνική οδό Χανίων – Ηρακλείου.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ανατράπηκε δημοσίας χρήσεως βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε από τα Χανιά στον Αγιο Νικόλαο, για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας, 22,5 τόνους αμόλυβδης βενζίνης και 13,5 τόνους πετρελαίου. Σχεδόν αμέσως μετά ένα «μανιτάρι» καπνού ήταν ορατό σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σημείο, ενώ κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

«Ακούσαμε το μπαμ και βγήκαμε έξω. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι είχε γίνει. Φοβηθήκαμε πως κάτω από το βυτιοφόρο πιθανόν να υπήρχαν και άλλα οχήματα» O οδηγός του βυτιοφόρου στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού κατάφερε να βγει από το όχημά του ενώ αυτό είχε ανατραπεί.

«Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», είπαν με ένα στόμα όσοι έσπευσαν επί τόπου, αναλογιζόμενοι τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το βυτιοφόρο συγκρουόταν με άλλα οχήματα. Ασθενοφόρο του EKAB μετέφερε ελαφρά τραυματισμένο τον οδηγό στο νοσοκομείο, ενώ δινόταν η μάχη 40 ανδρών με 15 οχήματα για να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς

η γύρω περιοχή αντιμετώπιζε τον πύρινο εφιάλτη.

Με τον κίνδυνο να υπάρξει και άλλη έκρηξη υπαρκτό, οι άνδρες της αστυνομίας και οι πυροσβέστες απομάκρυναν όσους από ενδιαφέρον ή περιέργεια βρέθηκαν κοντά. Επί δύο και πλέον ώρες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, πετώντας κυρίως επιβραδυντικό υλικό ψυκτικό και αφρό, προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Το όχημα κυριολεκτικά έλιωσε, ενώ στις δεξαμενές του υπήρχαν ακόμα καύσιμα.

Τελικά και μετά πολύωρες προσπάθειες η φωτιά περιορίσθηκε, όμως παρέμενε υπαρκτός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Ζημιές υπέστησαν ακόμα I.X. αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής, ενώ η φωτιά έφθασε έως τις αυλές των σπιτιών.

Ανδρες της Τροχαίας που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισαν την εθνική οδό και η κυκλοφορία των οχημάτων έως αργά το απόγευμα γινόταν μέσω Μαλάξας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή