Ενίσχυση 50 εκατ. ευρώ για την Παιδεία

Ενίσχυση 50 εκατ. ευρώ για την Παιδεία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα επιπλέον εκατ. ευρώ θα λάβει το υπουργείο Παιδείας ως πρόσθετη επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οπως ανακοινώθηκε χθες από αυτά τα 35 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στα AEI και τα TEI για να καλυφθούν πάγιες και λειτουργικές τους δαπάνες.

Το κονδύλι αυτό καλύπτει τα αιτήματα των ιδρυμάτων – ενδεικτικά, τα AEI ζητούσαν 25 εκατ. ευρώ επιπλέον. Τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών της Εκπαίδευσης. «Με την έκτακτη επιχορήγηση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επιβάλλουν πολιτική συγκράτησης και περιστολής των δαπανών, αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον και η σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ενίσχυση και την υποστήριξη της Εκπαίδευσης και της Παιδείας γενικότερα», τόνισε το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά οι πιστώσεις προς το υπουργείο Παιδείας στον φετινό Τακτικό Προϋπολογισμό φθάνουν τα 5.529.439.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό έως τα τέλη Ιουλίου εκταμιεύθηκαν τα 3.252.652.000 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό απορροφητικότητας φθάνει στο 59%. Τα κονδύλια αυτά προβλέπεται να καλύψουν, μεταξύ άλλων, τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και των τριών βαθμίδων, τη λειτουργία των νέων τμημάτων σε πανεπιστήμια και TEI, την εφαρμογή του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, τη συνέχιση του προγράμματος ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, την επέκταση των προγραμμάτων της ειδικής αγωγής για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες. Τέλος, από τα κονδύλια αυτά θα χρηματοδοτηθεί η συνέχιση του προγράμματος της ολυμπιακής παιδείας και η ίδρυση κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή