Μνημόνιο για πώληση της Ολυμπιακής

Μνημόνιο για πώληση της Ολυμπιακής

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αναζητεί σχέδιο επιβίωσης της Ολυμπιακής, ο διαγωνισμός για την πώλησή της διανύει το τελευταίο και κρισιμότερο 15ήμερο. Σήμερα η «Κ» παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν, στις 5 Αυγούστου, το ελληνικό Δημόσιο και η κοινοπραξία Olympic Investors – York Capital, όταν, για πρώτη φορά, μετά τις αλλεπάλληλες απόπειρες ιδιωτικοποίησης από το 1999, η Ολυμπιακή βρέθηκε πολύ κοντά στα χέρια αγοραστή.

Το μνημόνιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, δεν αποτέλεσε ανάχωμα στο σκεπτικό καταδίκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεδομένου του μη δεσμευτικού χαρακτήρα του και των ασθενών διατυπώσεων των δύο πλευρών για μια τελική συμφωνία. Αυτό το μνημόνιο, πάντως, αλλά και το συνοδευτικό σχέδιο σύμβασης, παραμένουν ως βάση διαπραγμάτευσης με την Olympic Investors, εκπρόσωπος της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες, επαναβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας. Εν τω μεταξύ, χθες, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) παρενέβη και ζήτησε να μην κλείσει η εταιρεία διότι θα πληγεί ο τουρισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή