Τα επόμενα βήματα των εργαζομένων

Τα επόμενα βήματα των εργαζομένων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεντρώσεις στους χώρους των αεροδρομίων, παραστάσεις στις περιφερειακές αρχές, συγκέντρωση υπογραφών και καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι τα επόμενα βήματα των εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας που όμως δεν θα επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα τη εταιρείας. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων ΓΣΕΕ και Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «για την αποτροπή της διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα».

«Ολοι οι εργαζόμενοι δίνουμε μάχη λειτουργίας του Ομίλου της O.A. με τη διατήρηση του εθνικού, κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, ενώ υποστηρίζεται ότι «με το κλείσιμο της εταιρείας την διάλυση ή την εκποίησή της, θα πληγεί η ανάπτυξη του τόπου. Αντίθετα η αναδιοργάνωση του Ομίλου, η διατήρηση του εθνικού, κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του προσφερόμενου έργου προς την περιφέρεια, την ομογένεια και την αναγκαία χάραξη εθνικής πολιτικής. Αλλωστε, καμία ιδιωτική εταιρεία δεν θα μπορούσε να στηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, αφού το κριτήριο κέρδος δεν θα επέτρεπε την υποστήριξη των αεροδρομίων σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο».

Και ο δημοσιογραφικός κόσμος όμως τάχθηκε χθες υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής. Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών υποστήριξε την άποψη ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι, όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας, θα πρέπει να επιλέγουν στο μέλλον την Ολυμπιακή για τις μετακινήσεις τους»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή