ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ

Δεν προστατεύει από τον ιό της ηπατίτιδας Β

Αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά το εξαδύναμο εμβόλιο HEXAVAC για βρέφη και παιδιά μετά σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων καθώς διαπιστώθηκε ότι αδυνατεί να προστατεύσει σε βάθος χρόνου (5-10 χρόνια) από τον ιό της ηπατίτιδας B. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, το συγκεκριμένο εμβόλιο δρα κατά της διφθερίτιδας, τετάνου, κοκίτη, πολιομυελίτιδας, αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου b και ηπατίτιδας B, ωστόσο η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διαπίστωσε ότι έχει μειωμένη ικανότητα να προκαλεί ανοσοαπάντηση στον ιό της ηπατίτιδας B. O ΕΟΦ συστήνει στους γονείς να απευθύνονται στους παιδιάτρους τους προκειμένου να συζητήσουν τυχόν ανησυχίες τους σε σχέση με το συγκεκριμένο εμβόλιο, διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν τίθεται άμεσα θέμα ανησυχίας για τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το HEXAVAC.

ME TO ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Μεταφορά βρέφους στο εξωτερικό

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος διατέθηκε χθες -δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες- για τη μεταφορά βρέφους με προβλήματα υγείας σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο του εξωτερικού. Πρόκειται για βρέφος 6 μηνών από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τον περασμένο Ιούλιο με ηπατική ανεπάρκεια. Πριν από λίγες ημέρες το βρέφος εμφάνισε και αναπνευστικά προβλήματα και οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί διασωληνωμένο σε νοσοκομείο του Λονδίνου προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης ήπατος.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DΝΑ

Α.Π.: H άρνηση και η πατρότητα

Η άρνηση από τον φερόμενο ως πατέρα να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις DNA για την απόδειξη της πατρότητας βαίνει εις βάρος του, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. O Αρειος Πάγος απέρριψε αίτηση διαδίκου, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση δικαστηρίου, που τον καθιστούσε πατέρα ενός παιδιού, γεγονός που ο ίδιος ηρνείτο. Το δικαστήριο είχε ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με την υποβολή σε εξέταση DNA, την οποία όμως ο φερόμενος ως πατέρας αρνήθηκε. Σύμφωνα με το νόμο 3089/2002, όταν διάδικος αρνείται την εξέταση, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, τότε θεωρείται ότι έχουν αποδειχθεί οι ισχυρισμοί του αντιδίκου, όχι για την πατρότητα, αλλά για την ύπαρξη στο αίμα του στοιχείων που καθιστούν επιστημονικά σφόδρα πιθανή την πατρότητα.

ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις

Την κατάργηση ή συγχώνευση 19 Ταμείων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και 6 Γραφείων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΓΑΣ) ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται κυρίως για υπηρεσίες που ολοκλήρωσαν το έργο τους σε σεισμόπληκτες περιοχές και τώρα «απορροφώνται» από τις πλησιέστερες Υπηρεσίες Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ). Ανάμεσα στα ΤΑΣ που καταργούνται είναι των: Εύβοιας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Αιγίου και Βαρθολομιού.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

«Θύμα» γαστρεντερίτιδας

Ομαδική γαστρεντερίτιδα υπέστησαν περίπου 200 υπηρετούντες στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, ανάμεσά τους και ο διοικητής του στρατοπέδου. Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας άρχισαν να εκδηλώνονται το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Από το νοσοκομείο της Αεροπορίας εστάλησαν γιατροί και φαρμακευτικό υλικό στο στρατόπεδο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ασθένειας, ενώ δύο άτομα, που ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας για νοσηλεία. Με εντολή του διοικητή της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Σταύρου Πεντέα ετέθησαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Αμαλιάδος, Πύργου και Πατρών για ενδεχόμενη μαζική εισαγωγή ασθενών. Προκειμένου να εντοπισθούν τα αίτια της γαστρεντερίτιδας, ελήφθησαν δείγματα από το φαγητό που καταναλώθηκε προχθές στο στρατόπεδο και από το νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή