Εβδομάδα γνωριμίας με την οικολογική γεωργία

Εβδομάδα γνωριμίας με την οικολογική γεωργία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τα Χανιά, η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη… επιμένει οικολογικά, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επισκεφθούν βιολογικά αγροκτήματα και επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τους φορείς. Από την 1η έως τις 9 Οκτωβρίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΔΗΩ, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη του περιοδικού ΟΙΚΟ της «Καθημερινής», πραγματοποιεί την καθιερωμένη πλέον Εβδομάδα Οικολογικής Γεωργίας, που συνοδεύεται από σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η γιορτή ξεκινά το επόμενο Σάββατο στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, όπου για δύο ημέρες θα λειτουργεί παζάρι βιολογικών προϊόντων, το οποίο φέτος θα φιλοξενεί και παραγωγούς από τη γειτονική Ιταλία. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα ισχύουν ειδικές προσφορές, θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές και μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων, βιοκαλλιεργητών, επιχειρηματιών, οινοποιών, καταστημάτων. Τις υπόλοιπες ημέρες της Εβδομάδας Οικολογικής Γεωργίας, σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις, εκδρομές, ενημερωτικές εκδηλώσεις, προβολές κ.ά., ενώ σε όλα τα πιστοποιημένα καταστήματα της ΔΗΩ, στα σούπερ μάρκετ Carrefour του Γέρακα και στις βιολογικές λαϊκές αγορές τους καταναλωτές περιμένουν εκπτωτικές προσφορές και τραπέζια γευστικών δοκιμών. Τέλος, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου διοργανώνεται επίσκεψη και ξενάγηση σε βιολογικά αγροκτήματα στα Μεσόγεια, το Σχηματάρι, τη Βοιωτία, τη Λοκρίδα, την Κόρινθο, το Διακοφτό και το Αίγιο. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις ακριβείς ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων και αναχώρησης των προγραμματισμένων εκδρομών μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ, www.dionet.gr, ή να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-82.24.384.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή