4.496 προσλήψεις για τις μονάδες Υγείας

4.496 προσλήψεις για τις μονάδες Υγείας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κονδύλι για 4.496 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει τις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και τους Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας, ενέκρινε για το έτος 2005 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτας Κακλαμάνης, από τις νέες προσλήψεις οι 300 θα αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ και ειδικότερα 200 ειδικευμένους και 100 ειδικευόμενους, και 50 αγροτικούς γιατρούς, ενώ οι θέσεις που αφορούν μη ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων ανέρχονται στις 3.230 εκ των οποίων οι 2.030 είναι νοσηλευτές/τριες.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, 600 αφορούν προσωπικό που θα στελεχώσει μονάδες Πρόνοιας, 160 πληρώματα ασθενοφόρων EKAB, 80 προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (OKANA) και οι υπόλοιπες, προσωπικό για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κακλαμάνης στις προσλήψεις στον OKANA, τονίζοντας ότι 15 από τις 80 θέσεις αφορούν στη νέα μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή