ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ METPA ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ

Καμουφλαρισμένη κεραία κινητής σε «ηλιακό»

H αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ένωση γονέων των 45ου και 46ου δημοτικών σχολείων Ανω Πόλης, ζητώντας να σταματήσει η λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας, συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. H κεραία, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, είναι τοποθετημένη εδώ και πέντε μήνες σε ταράτσα οικοδομής λίγα μέτρα από το σχολείο, καμουφλαρισμένη σε καλούπι ηλιακού θερμοσίφωνα. Τα δύο σχολεία χθες δεν λειτούργησαν.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Πρώτη δύναμη η Ν.Δ.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε στις προχθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη (Ν.Δ.) της οποίας ηγείται ο κ. Δημήτρης Βαγιωνάς και η οποία έλαβε ποσοστό 55,6% και οκτώ έδρες. Τρεις έδρες και ποσοστό 21,8% έλαβε η Συνεργασία Φαρμακοποιών (ΣΥΝ), δύο έδρες (10,2%) η Συνδικαλιστική Παρέμβαση 2005 (ΠΑΣΟΚ) και από μία έδρα η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (KKE) και η Ενωτική Κίνηση Φαρμακοποιών.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥ

Από τον φίλο τα σκάγια

Τον Βούλγαρο φίλο του, τον οποίο είχε προσκαλέσει για «παρέα» σε κυνήγι αγριογούρουνου, λίγο έλειψε να σκοτώσει 32χρονος στη δασική περιοχή Πλατανόβρυσης Δράμας. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ο 32χρονος κυνηγός πυροβόλησε προς το θήραμα, χωρίς όμως να το πετύχει. Αντ’ αυτού τραυμάτισε σοβαρά τον 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δεν έπαιρνε μέρος στο κυνήγι, αλλά για κακή του τύχη βρισκόταν στην… ίδια ευθεία με το θήραμα. O τραυματίας διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Δράμας.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο τελικός διαγωνισμός

Το τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) και την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί για το γνωστικό πεδίο και την αγγλική γλώσσα, έχουν 304 υποψήφιοι για την ΕΣΔΔ και 64 για την ΕΣΤΑΑ. Οι επιτυχόντες (τα ονόματα δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ www. ekdd. gr) καλούνται από χθες έως και την Παρασκευή να επιλέξουν το γνωστικό πεδίο στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι ημέρες εξέτασης, το πρόγραμμα προφορικών εξετάσεων στις ξένες γλώσσες και οι αίθουσες των εξετάσεων.

ΕΠΙΘΕΣΗ ME ΔΥΝΑΜΙΤΗ

Σε διώροφο στην Πολιτεία

Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ενοίκων του διώροφου κτίσματος στην οδό Μιλτιάδου 15 στην Πολιτεία στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό των δραστών της έκρηξης, που σημειώθηκε εκεί χθες, λίγο πριν από τις 5 π.μ. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, η έκρηξη προκλήθηκε όταν άγνωστος, ο οποίος πλησίασε με μοτοσικλέτα, έριξε στο μπαλκόνι του ισόγειου διαμερίσματος μασούρι δυναμίτιδας, αφού πρώτα άναψε το φιτίλι. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον τοίχο και στην τζαμαρία. Στο διώροφο κτίσμα μένουν ο Γιώργος Μουρτσούκος, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης και ο Σπύρος Σκορδαλής, που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών.

ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Αγνωστοι έβαλαν γκαζάκια

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι χθες, λίγο πριν από τις 5 μ.μ. στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Δροσίνη 3, στην Κηφισιά. O μηχανισμός αποτελούνταν από δύο γκαζάκια και από την έκρηξή του εκδηλώθηκε πυρκαγιά και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στεγάζονται τα γραφεία τοπικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή