Αλβανικό κύκλωμα διακινητών

Αλβανικό κύκλωμα διακινητών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τρεις Αλβανούς ηλικίας 23, 24 και 27 ετών μέλη κυκλώματος που διακινεί λαθρομετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα, συνέλαβαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας παράλληλα 29 συμπατριώτες τους που είχαν ήδη προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πίσω από τους τρεις συλληφθέντες βρίσκεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που φροντίζει να εφοδιάζει με πλαστογραφημένα έγγραφα τους αλλοδαπούς και να τους προωθεί από την Αλβανία μέσω της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα. Οι τρεις Αλβανοί είχαν βοηθήσει 31 ομοεθνείς τους (μεταξύ αυτών και 5 ανήλικοι) να περάσουν κρυφά από αφύλακτο σημείο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Τους έκρυψαν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, αφού εισέπραξαν από τον καθένα 1.800 ευρώ, τους προώθησαν στην Αθήνα. H Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει 26 από αυτούς στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λεπτοκαρυάς, ενώ κατευθύνονταν με το τρένο στην πρωτεύουσα και άλλους 3 στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ολοι τους, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ήταν εφοδιασμένοι με πλαστή βίζα την οποία είχαν αγοράσει από άτομο που δεν κατονόμασαν στην Αλβανία.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκαν 23 πλαστά δελτία ταυτότητας αλλοδαπού, 12 σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών, τίτλων αστυνομικών υπηρεσιών και προσωπικές αξιωματικών αστυνομίας. Κατασχέθηκαν επίσης 6.985 ευρώ, 6.000 λεκ Αλβανίας, 700 δηνάρια ΠΓΔΜ ως προερχόμενα από διακίνηση λαθρομεταναστών, φυσίγγια και δύο κλομπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή