Με βούλευμα προς το εδώλιο ο (πρώην) πρόεδρος πρωτοδικών

Με βούλευμα προς το εδώλιο ο (πρώην) πρόεδρος πρωτοδικών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) παραπέμπεται ο αποπεμφθείς από το Σώμα για συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη παραπομπή σε δίκη πρώην δικαστικού για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ επισημαίνεται ότι ο Λ. Στάθης ήταν ο πρώτος που προφυλακίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, χθες, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, υιοθετώντας την προ εβδομάδος πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Κυριάκου Καρούτσου, με βούλευμα που εξέδωσε διέταξε την παραπομπή του Λ. Στάθη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην δικαστικός φέρεται ότι καρπώθηκε συνολικά 54 εκατ. δρχ από 11 δικηγόρους προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά υποθέσεις πελατών τους. Συγκατηγορούμενοί του για το αδίκημα της δωροδοκίας είναι οι δέκα εκ των έντεκα δικηγόρων.

Στο μεταξύ χθες ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αχιλλέας Ζήσης -ο οποίος προσφάτως έλαβε προθεσμία μέχρι τον Νοέμβριο προκειμένου να απολογηθεί ως ύποπτος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος- επανήλθε ζητώντας με αίτησή του για δεύτερη φορά την εξαίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα. Στην αίτηση εξαίρεσης, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επικαλείται ζητήματα ιεραρχίας και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Λινό, καθώς ο κ. Σανιδάς είναι ιεραρχικά κατώτερός του.

Ο κ. Ζήσης κάνει λόγο για εσκεμμένες παραλείψεις του κ. Σανιδά, ενώ αναφέρεται σε φιλικές σχέσεις του με δημοσιογράφο και επιχειρηματία. Επιπλέον ο κ. Ζήσης υποστηρίζει ότι ο κ. Σανιδάς έχει παραβεί κατ’ επανάληψιν το υπηρεσιακό απόρρητο και η έρευνά του δεν είναι ορθόδοξη. Μαζί με την αίτηση ο κ. Ζήσης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του και υπόμνημα ογδόντα σελίδων στο οποίο αναφέρεται εμπεριστατωμένα στα όσα του αποδίδονται, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή