Τιμοκατάλογοι «κουρελόχαρτα»

Τιμοκατάλογοι «κουρελόχαρτα»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά παρέπεμψε η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Πειραιά τους ιδιοκτήτες έξι σχολικών κυλικείων, όπου διαπιστώθηκαν αξιόποινες παραβάσεις. Ειδικότερα, τα κυλικεία της Ιωνιδείου Σχολής, του Γυμνασίου – Λυκείου Καστέλλας, των συστεγασμένων 1ου, 6ου Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά και 1ου Εσπερινού Γυμνασίου, του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, του 3ου Λυκείου Κορυδαλλού και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου δεν διέθεταν αναρτημένο τιμοκατάλογο με τα προς πώληση είδη. Αντίθετα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «πωλούσαν ανεξέλεγκτα χρησιμοποιώντας αντί για τιμοκαταλόγους πρόχειρα χαρτιά».

Την ίδια ώρα, οι μέχρι στιγμής δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των καταναλωτών για διαφορές στην τιμή των προϊόντων στη διαδρομή «από το ράφι στο ταμείο». Συγκεκριμένα:

– Στο σούπερ μάρκετ Καρφούρ Μαρινόπουλος (Μπουμπουλίνας 58) εντοπίστηκαν τρία προϊόντα (φασόλια, ντολμαδάκια, μαρμελάδα) που πωλούνταν από 0,07 έως 0,17 ευρώ ακριβότερα από την αναγραφόμενη στο ράφι τιμή.

– Στο υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας στην οδό Κανελλοπούλου 21 διαπιστώθηκε σε ένα προϊόν (αφρόλουτρο) διαφορά τιμής 0,35 ευρώ.

– Στο σούπερ μάρκετ Ατλάντικ Αμφιάλης εντοπίστηκαν τρία προϊόντα (ποτήρια κρασιού, οινοπνευματώδες ποτό, σαμπουάν) με διαφορά στην τιμή έως 0,16 ευρώ.

– Τέλος, στο σούπερ μάρκετ «Γερ. Βαλλιανάτος και Σία E.E.» εντοπίστηκαν ρολά κουζίνας στα οποία το αναγραφόμενο στη συσκευασία βάρος είχε σβηστεί και με μαρκαδόρο είχε αναγραφεί το… διπλάσιο (από 950 γρ. σε 2 κιλά).

Και αυτές οι περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.

«Δεν θα δεχθούμε πρακτικές που παίζουν επικίνδυνα με τη δημόσια υγεία και την τσέπη του καταναλωτή», δήλωσε σχετικά ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή