ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ

Νέα προσφυγή κατά της Ελλάδος από Ε.Ε.

Νέα προσφυγή κατά της Ελλάδος ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της οδηγίας 89/49/EOK, που σχετίζεται με την επαγγελματική εκπαίδευση και τις συνεργασίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με ελληνικά κολέγια. H Επιτροπή, στην προσφυγή που δημοσιεύτηκε χθες, προσάπτει στην Ελλάδα ότι δεν μετέφερε σωστά την οδηγία στο εσωτερικό δίκαιο. Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο της διαμάχης Ελλάδας – E.E. για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν μέσω τέτοιων συνεργασιών. Ομως, ήδη έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση της οδηγίας 89/49 με νέα, η οποία τίθεται σαφέστερα υπέρ της αναγνώρισης αυτών των πτυχίων.

ΔΙΚΗ «ΣΑΜΙΝΑ»

Οργή πέντε χρόνων

Κόκκινα τριαντάφυλλα, ακόμα και στους κατηγορουμένους θέλησαν να μοιράσουν χθες στο δικαστήριο συγγενείς των θυμάτων του «Εξπρές Σαμίνα», όμως η πρωτοβουλία τους όπως και το αίτημα της πολιτικής αγωγής να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο. Οι συγγενείς που κατέθεσαν, εξέφρασαν θλίψη και απογοήτευση λέγοντας ότι τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει εδώ και πέντε χρόνια, καθώς υπάρχουν ακόμα παλιά πλοία που παρουσιάζουν πολλές βλάβες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο «δεν ξέρω, δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα και ευθύνη» συνοψίζονται οι περισσότερες απαντήσεις που έδωσε πρώην εργαζόμενος της πλοιοκτήτριας εταιρείας (MFD), ενώ αναρμόδιος δήλωσε και ο τότε υποναύαρχος του λιμενικού σώματος Σπύρος Γκόρος.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ME ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Σε τράπεζες και γραφεία Ν.Δ.

Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, σημειώθηκε χθες στην Αττική. Στις 3.17 π.μ. εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Γ. Παπανδρέου 23, στη Μεταμόρφωση. Στις 3.40 σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη έξω από υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών 83, στα Πετράλωνα, ενώ λίγο μετά τις 9 π.μ. εκδηλώθηκε φωτιά από τρίτο αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην οδό Κόνιαρη 56-60, στους Αμπελοκήπους.

ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Σε χέρια αρχαιοκαπήλου

Ενας μικρός αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής στην οικία 67χρονου, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. H «συλλογή» του, που κατασχέθηκε, απετελείτο από δέκα αμφορείς διαφόρων τύπων και δύο εικόνες μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας. Αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα αντικείμενα αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΚΕΘΕΑ

Σε έξαρση τα λοιμώδη νοσήματα

Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα της ημερίδας με θέμα «ουσιοεξάρτηση, μολυσματικές ασθένειες, και κοινωνικός έλεγχος» που διοργάνωσε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν διαπιστώνεται ότι τα λοιμώδη νοσήματα είναι σε έξαρση, και ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο ευθύνονται για το 95% των θανάτων. Επιπλέον σημειώνεται επανεμφάνιση ασθενειών όπως η φυματίωση αλλά και η ηπατίτιδα.

Η αύξηση της θνησιμότητας από λοιμώδη νοσήματα είναι σε άμεση συνάρτηση με την αύξηση του έιτζ.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Συνελήφθησαν 16 άτομα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις λαθρομεταναστών. Χθες συνελήφθησαν 16 Αιγύπτιοι και Λιβανέζοι εν πλω, στην περιοχή «Ακρωτήρι Πράσο» κοντά στη Σάμο, στην προσπάθειά τους να βγουν στη στεριά με μια ξύλινη βάρκα. Οι αλλοδαποί έπεσαν στη θάλασσα, καθώς η βάρκα είχε αρχίσει να βουλιάζει, για να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Λίγο αργότερα έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του λιμενικού, οι οποίοι τους μετέφεραν στο κέντρο υποδοχής, όπου ο αριθμός των μεταναστών έχει φθάσει τους 156. O Τούρκος διακινητής διέφυγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή