Αναπλάσεις προσόψεων στα κτίρια

Αναπλάσεις προσόψεων στα κτίρια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) εντάχθηκε το πρόγραμμα ανάπλασης προσόψεων κτιρίων, που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων, και από τις αρχές του 2006 μπορεί πλέον να επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας. Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη του προγράμματος στα ΠΕΠ, υπήρξε συστηματική και συντονισμένη δουλειά της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου. Αρχικά συντάχθηκε προκαταρκτική πρόταση για τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης του προγράμματος από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ακολούθησε η ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών με ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ ενημερώθηκε για το θέμα στη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίασής της στη Θεσσαλονίκη, με αναλυτική επιστολή που εστάλη στα μέλη της. Ακολούθησαν επαφές με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υιοθετηθεί η μεθοδολογία που προτείνει ο Δήμος Αθηναίων σε εθνικό επίπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνάντηση των 13 περιφερειαρχών της χώρας, αποφασίσθηκε η υιοθέτηση του προγράμματος «ΠΡΟΣΟΨΗ» για όλες τις Περιφέρειες και η ένταξή του στα ΠΕΠ.

Μέσω του προγράμματος έχουν αναπλασθεί οι προσόψεις περισσοτέρων των 3.000 κτιρίων στην Αθήνα, ενώ το «J. F. Kennedy School of Goverment» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, έχει εντάξει το πρόγραμμα ανάπλασης προσόψεων στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, ως άριστο παράδειγμα συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή