Ενταλμα σύλληψης επιχειρηματία για Καλούση

Ενταλμα σύλληψης επιχειρηματία για Καλούση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο κατά σειρά ένταλμα σύλληψης που αφορά στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος εκδόθηκε χθες από τον εφέτη ανακριτή κ. Γιάννη Σίδερη. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα που αφορούσαν πρώην δικαστικούς, το συγκεκριμένο ένταλμα σύλληψης αφορά τον επιχειρηματία Αντώνη Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με τον πρώην πρωτοδίκη και κατηγορούμενο για σωρεία αδικημάτων Ευάγγελο Καλούση.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε λογαριασμούς του πρώην δικαστή -όπου εντοπίστηκαν περίπου 600.000 ευρώ- διαπιστώθηκε κατάθεση 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία στα τέλη του 2003. Στην κατάθεσή του ο πρώην πρωτοδίκης E. Καλούσης είχε ομολογήσει ότι γνωρίζει τον επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείτο στο εμπόριο υφασμάτων. Ωστόσο, από τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τον επιχειρηματία, αυτός φέρεται να ασχολιόταν με εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών και εν συνεχεία με εταιρεία διευκόλυνσης αλλοδαπών.

Επιπλέον, ερευνητέο ως προς τον επιχειρηματία είναι εάν είχε σχέσεις με πρώην διοικητή του A.T. Ωρωπού, ο οποίος είχε καταστεί κατηγορούμενος και εν συνεχεία απηλλάγη με βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στη σύνθεση του οποίου όμως φέρεται ότι συμμετείχε ο Καλούσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Καλούσης αναμένεται να λογοδοτήσει και πάλι ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Σίδερη, σε λίγες ημέρες, καθώς προσφάτως ασκήθηκε εις βάρος του συμπληρωματική δίωξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή