ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Σκότωσε με καραμπίνα την εν διαστάσει σύζυγό του

Οικογενειακή τραγωδία χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ένας 50χρονος δολοφόνησε την 43χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. H άτυχη γυναίκα, που είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της στα τέλη Αυγούστου, βρισκόταν χθες το μεσημέρι σε στάση λεωφορείου όταν την πλησίασε ο δράστης επιβαίνων στο αυτοκίνητό του. Της ζήτησε να επιβιβαστεί και όταν εκείνη αρνήθηκε, πήρε από το πίσω κάθισμα μια καραμπίνα και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και στη συνέχεια δύο φορές εναντίον της. Αμέσως μετά εξαφανίσθηκε για να προσαχθεί λίγες ώρες αργότερα στην αστυνομία, όπου αρχικά αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Κινητοποιήσεις τον Νοέμβριο

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για την πολιτική στο χώρο της Υγείας. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν επιφέρουν θετικές αλλαγές αλλά αντίθετα υπονομεύουν τον δημόσιο τομέα της Υγείας και ζητούν, μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό των κρατικών δαπανών για την Υγεία, συμπληρωματική επιχορήγηση κονδυλίων εφημεριών, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, νέο ιατρικό μισθολόγιο και έναρξη εθνικού διαλόγου για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ME ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ζητούν έρευνα για τα επιδόματα

Τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των αναπήρων που λαμβάνουν επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται, ζητεί από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ). Σε επιστολή της επισημαίνει ότι οι οποίες ευθύνες για το φαινόμενο αυτό ανήκουν σε πολιτικούς που ποτέ δεν θέσπισαν αυστηρούς ελέγχους και σε γιατρούς που δεν τηρούσαν τα κριτήρια πιστοποίησης της αναπηρίας. Επιπλέον, η ΕΣΑΕΑ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τον όρο «κάρτα λειτουργικότητας», ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, έρχεται σε αντίθεση με το νέο σύστημα ταξινόμησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βάσει του οποίου η υγεία, η αναπηρία και η λειτουργικότητα αποτελούν ξεχωριστούς τομείς.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Αιτήσεις διορισμού έως τη Δευτέρα

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ19 (Πληροφορικής Πανεπιστημίων) και ΠΕ20 (Πληροφορικής TEI) που περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2005. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν σε μία μόνο (οποιαδήποτε) Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Καλός, σε συνάντηση χθες με τους εκπροσώπους των καθηγητών Ολυμπιακής Παιδείας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν προσλήψεις καθηγητών ως αναπληρωτών για το πρόγραμμα των ολοήμερων Δημοτικών και της διδασκαλίας της Ολυμπιακής Παιδείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Επέτειος για τη ναυμαχία

Τη ναυμαχία της Σαλαμίνος τιμά απόψε στις 7 μ.μ. ο Δήμος Αμπελακίων Σαλαμίνας. H τελετή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, στην περιοχή της Κυνοσούρας. Στον Δήμο Αμπελακίων (Αρχαία Σαλαμίνα), βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του αρχαίου λιμένος (νεώρεια), ενώ η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποκαλύψει πληθώρα ευρημάτων. Με την καθιέρωση του εορτασμού της επετείου της ιστορικής Ναυμαχίας, ο Δήμος ελπίζει να θίξει τις χορδές της ευθιξίας των υπευθύνων, ώστε η περιοχή του Τύμβου να απαλλαγεί από τα καρνάγια και τα μηχανουργεία και να αναδειχθεί σε πρότυπο -και παγκοσμίως γνωστό- αρχαιολογικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή