Επικίνδυνα χρώματα στο πιάτο μας

Επικίνδυνα χρώματα στο πιάτο μας

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρώματα και αρώματα τρώμε κατά κόρον, υποκύπτοντας στην εμφάνιση πολλών προϊόντων που μας «επιβάλλουν» οι βιομηχανίες τροφίμων. Οι φυσικές και τεχνητές χημικές ουσίες που προστίθενται σε αρκετά προϊόντα μπορεί μεν να προσδίδουν στις τροφές ακαταμάχητη εμφάνιση και ασυναγώνιστη γεύση, πλην όμως αποδεδειγμένα μπορούν να βλάψουν ακόμη και ανεπανόρθωτα την υγεία μας.

Ο κίνδυνος απειλεί βέβαια περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα έπρεπε αν μη τι άλλο να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ από πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 25% των εφήβων εμφανίζει αναιτιολόγητα ποσοστά χοληστερίνης και σακχάρου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή