Χρώματα και αρώματα τρώμε κατά κόρον, υποκύπτοντας στην εμφάνιση πολλών προϊόντων που μας «επιβάλλουν» οι βιομηχανίες τροφίμων. Οι φυσικές και τεχνητές χημικές ουσίες που προστίθενται σε αρκετά προϊόντα μπορεί μεν να προσδίδουν στις τροφές ακαταμάχητη εμφάνιση και ασυναγώνιστη γεύση, πλην όμως αποδεδειγμένα μπορούν να βλάψουν ακόμη και ανεπανόρθωτα την υγεία μας.
Ο κίνδυνος απειλεί βέβαια περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα έπρεπε αν μη τι άλλο να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ από πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 25% των εφήβων εμφανίζει αναιτιολόγητα ποσοστά χοληστερίνης και σακχάρου…