35.000 ανεκπαίδευτοι ιδιωτικοί αστυνομικοί

35.000 ανεκπαίδευτοι ιδιωτικοί αστυνομικοί

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσεχώς… IEK «σεκιούριτι». H εκπαίδευση των εργαζομένων σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Για τον λόγο αυτό καταρτίζει νομοσχέδιο σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας τους. Εξετάζονται δύο εναλλακτικές: η λειτουργία σχολών στα πρότυπα IEK, με πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του συγκεκριμένου επαγγέλματος ή η εκπαίδευση των υποψήφιων «σεκιουριτάδων» από την ΕΛ.ΑΣ., έναντι αμοιβής.

Εξάλου, έλεγχοι που διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, ανέδειξαν σωρεία παρανομιών, καθώς εντοπίσθηκαν εργαζόμενοι χωρίς άδεια, άλλοι που εργάζονταν για 11 ή 12 ώρες συνεχώς και κάποιοι ανασφάλιστοι. Οι συνδικαλιστές του κλάδου καταγγέλλουν ότι ορισμένες εταιρείες λειτουργούν χωρίς να διαθέτουν άδεια, καθώς αυτή έχει ανασταλεί για παραβάσεις. Στη χώρα μας λειτουργούν αυτή τη στιγμή 1.274 εταιρείες «σεκιούριτι», που απασχολούν 35.000 εργαζόμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή