ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

Επεκτείνονται τα όρια δύο πολεοδομικών ενοτήτων

Την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ανθούσας Αττικής ενέκρινε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Το νέο ΓΠΣ επεκτείνει κατά 1.600 στρέμματα τα όρια δύο πολεοδομικών ενοτήτων (Νίκιζα, Μπουμπάχτι, Αγιος Αθανάσιος, Γαλήνη), ενώ δημιουργεί μια νέα πολεοδομική ενότητα στην περιοχή του Οικοδομικού Οικισμού Αστεγων Μικροαστών. Επίσης καθορίζει χρήσεις πρασίνου στις παραρεμάτιες περιοχές και στην περιοχή «Τρίγωνο». Τέλος, χωροθετεί τη δημιουργία σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ KPATH KAI Ε.Ε.

Συνεργασία υπουργών Παιδείας

Η προώθηση της συνεργασίας των υπουργών Παιδείας των παρευξεινίων κρατών για να ενταχθούν στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίσθηκε χθες κατά την πρώτη επίσημη διάσκεψη, στην Αθήνα, των υπουργών Παιδείας των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου υπό την προεδρία της Ελληνίδας υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου. «Πολλές χώρες θέλουν να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης γιατί τους ενδιαφέρουν οι κοινοί κανόνες και η δυνατότητα των πολιτών τους να μεταβαίνουν σε άλλες χώρες. Ανοίγονται νέα πεδία, στη συνεργασία των χωρών. Θα έλεγα δε ότι η κλασική διπλωματία πια δεν είναι μόνη της, καθώς θέματα επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως είναι η Παιδεία, ζητήματα οικονομικά, κατέχουν πρωτεύουσα σημασία», ανέφερε η κ. Γιαννάκου.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στο ΣτΕ για το όριο αμοιβών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, προκειμένου να προσβάλει την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία έκρινε παράνομη τη θέσπιση κατώτατων ορίων αμοιβών για τις οδοντιατρικές πράξεις. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πάνος Αλεξίου, ανέφερε ότι η κατάργηση των κατώτατων ορίων μπορεί να οδηγήσει στη χρήση αμφιβόλου ποιότητας υλικών για οδοντιατρικές πράξεις από ορισμένους οδοντιάτρους με σκοπό τη μείωση του κόστους επίσκεψης και την προσέλκυση πελατείας.

ΑΓΩΓΗ KATA (ΠΡΩΗΝ) ΔΙΚΑΤΣΑ

Από δικηγόρο με πτυχίο από Γαλλία

Αγωγή κατά του (πρώην) ΔΙΚΑΤΣΑ κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικηγόρος, η οποία έλαβε πτυχίο νομικής από πανεπιστήμιο της Γαλλίας και ζητούσε την αναγνώρισή του από το ίδρυμα. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και κρίνοντας ότι η άρνηση αυτή του ΔΙΚΑΤΣΑ δεν είναι σύννομη, η πτυχιούχος προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ TOY ΠΑΙΔΙΟΥ

Υπό ελληνική προεδρία

Την προεδρία του επόμενου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC-European Network of Ombudspersons for Children), το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα εντός του 2006, ανέλαβε ο Ελληνας Συνήγορος του Πολίτη. «Αναλάβαμε ως προεδρεύουσα χώρα την επεξεργασία του θέματος των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ψηφιστεί στην Αθήνα σχετικό κείμενο οδηγιών», δήλωσε στην «K» ο Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, υπεύθυνος του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος. Τέλος, τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί βαλκανικό συνέδριο Συνηγόρων του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελλάδος από αρκετές χώρες που διαθέτουν νεοσύστατο θεσμό Συνηγόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή