Ωράριο φιλικό για τον πολίτη στο Δημόσιο

Ωράριο φιλικό για τον πολίτη στο Δημόσιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλλαγή του ωραρίου στον δημόσιο τομέα (υπουργεία, εφορίες, δήμοι κ.λπ.) εισηγείται η κυβέρνηση, με στόχο οι υπηρεσίες του να καταστούν πιο φιλικές στους πολίτες, αλλά και να επιλυθούν δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται υπό το υφιστάμενο καθεστώς. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος. H κυβέρνηση προτείνει ενιαίο ωράριο για όλη τη διάρκεια του έτους, είτε από τις 8.00 έως τις 15.30 είτε από τις 8.30 έως τις 16.00, αναλόγως των αναγκών κάθε υπηρεσίας. Η νέα ρύθμιση, που εναρμονίζει το ωράριο με τις άλλες χώρες της E.E., δεν προβλέπεται να εφαρμοσθεί πριν από το τέλος του έτους και αναμένεται να επιφέρει ευρύτερες αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πολιτών, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων. Ο κ. Παυλόπουλος υποστηρίζει την υιοθέτηση του νέου ωραρίου και δηλώνει ανοικτός στις όποιες βελτιωτικές προτάσεις της ΑΔΕΔΥ, η οποία εμφανίζεται να μην απορρίπτει κατ’ αρχήν την πρόταση.

Δυσαρέσκεια για τις υπηρεσίες

Δυσαρεστημένη από τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών παραμένει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ. Κυριότερες αιτίες είναι η ποιότητα της δουλειάς των δημοσίων υπαλλήλων και το πλαίσιο οργάνωσης των υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή